Hänni: odavalt müümine negatiivne signaal meie finantsseisust

24. august 2009, 15:08

Eesti Telekomi liiga odavalt
müümine saadaks meie riigi finantsseisust üsna negatiivse signaali ja oleks
ühekordse iseloomuga lahendus, arvas Tallinna börsi noteerimis- ja
järelevalvekomisjoni liige Kristjan Hänni.

"Leedu TEO aktsiale tehtud pakkumishind on selline, et seal pakkumise vastuvõtmist mõtet kaaluda ei ole. Eestis on olukord keerulisem. Eesti riigi käitumine oma osalusega võib mõnegi investori jaoks olla otsuse langetamisel kaalukeeleks," kommenteeris Hänni.

"Liiga odavalt müümine saadaks meie riigi finantsseisust üsna negatiivse signaali ja oleks sisult ühekordse iseloomuga lahendus. Aga lähenevate valimiste kontekst võib poliitikuid sundima seda eelistama pikemaajalise mõjuga pensionikärpele," lisas ta.

Tänane madal börsikäive mõlemas aktsias näitab Hänni arvates seda, et otseselt hädasolevaid aktsionäre, kes ilmtingimata kiirustaks pakkumise hinna lähedase hinnaga müüma, väga palju pole. "Selline pakkumine tõelises likviidsuslõksus veel märtsis oleks leidnud kindlasti suurema vastuvõtu kui praegu," märkis ta.

TeliaSonera AB tegi Eesti Telekomi väikeaktsionäride aktsiatele ülevõtmispakkumise hinnaga 93 krooni.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
27. August 2009, 17:03
Otsi:

Ava täpsem otsing