Ansip: TeliaSonera pakkumine ei pane silmi särama

ÄP praktikant 27. august 2009, 17:03

Valitsus pole nii suures rahahädas, et
peaks Eesti Telekomi aktsiad igal võimalusel maha müüma, ütles peaminister
Andrus Ansip.

Ansip märkis samas, et Eesti Telekomi aktsia on olnud siiani väga hea tootlusega, samuti on dividendidelt teenitud riigikassasse märkimisväärne summa. Teisalt lisas ta, et eksivad need, kes leheveergudel kirjutavad, et riik peaks Telekomi aktsiad iga hinnaga müüma.

"Nagu minu esmasest kommentaarist võite järeldada, siis erilist sära see pakkumine pole minu silmisse toonud," lausus Ansip tänasel valitsuse pressikonverentsil.

Rahandusministri Jürgen Ligi ütles samas, et teeb ettepaneku valitsusel pidada läbirääkimisi Telekomi müügi osas TeliaSonerale. "Meil ei ole põhjust ajada telekomiäri, aga meil pole ka põhjust sellist raha, mis meie tegelikku eelarveprobleemi oluliselt ei leevenda, lihtsalt kiiruga ära otsustada," lausus ta.

Ligi arvates võiks ühekordset raha väljavõtmist kaaluda, kui pakutav hind on väga hea.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
11. September 2009, 17:58
Otsi:

Ava täpsem otsing