Taavi Veskimägi: hea tootlusega vara on mõistlik hoida

24. august 2009, 14:21

Pikas vaates on riigieelarve seisukohalt
mõistlik hoida hea tootlusega varasid, kui neid müüa, leiab endine
rahandusminister ja viis aastat tagasi TeliaSonera ülevõtmispakkumisega
silmitsi seisnud Taavi Veskimägi (IRL).

"Aktsiate müük peaks klassifitseeruma finantseerimistehinguks, mis aitab küll likviidsuse, aga mitte tasakaalu seisukohalt. Seega pikas vaates on riigil samuti riigieelarve seisukohalt mõistlik hoida hea tootlusega varasid kui neid müüa," ütles Veskimägi.

Põhimõtteliselt tuleb Veskimäe sõnul rahandusministeeriumil analüüsida, kas võetavate laenude intressikuludest hoidumine ja selle asendamine Telekomi aktsiate müügi tuluga on atraktiivsem kui pikaajaline stabiilne rahavoog dividendide näol.

Veskimägi kinnitusel on riik teeninud igal aastal üle 300 miljoni krooni dividende, mis on olnud riigieelarve tulu, lisaks samuti eelarvesse laekuv tulumaks. "Tagantjärele võib öelda, et 2004. aastal langetatud otsus mitte riigi osalust Eesti Telekomis müüa oli õige isegi TeliaSonera esialgse mitte väga atraktiivse pakkumise taseme pealt," sõnas ta.

Täna hommikul tehtud pakkumine näitab Veskimägi hinnangul TeliaSonera jätkuvat usku Telekomi kasvu ja annab kindlasti ka teistele aktsionäridele, kes hoiavad pikaajalist positsiooni, usku oma positsioone hoida või vähemalt mitte kergekäeliselt neist loobuda.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
27. August 2009, 17:03
Otsi:

Ava täpsem otsing