Marek Reinaas: masu ei ole kõikvõimas

Kadri Bank 29. august 2009, 12:46

Masu ei suuda ühiskonnas välja kujunenud
rolle ja väärtusi oluliselt kõigutada, ütles reklaamiagentuuri Zavod BBDO
loovjuht Marek Reinaas vastates Äripäeva küsimusele kas masu on machokultuuri
välja suretamas.

"Meeste kasvaval töötusel ja machokultuuri eksistentsil puudub oluline seos", ütles Reinaas kommenteerides Akadeemia Nord psühholoogiaprofessori Voldemar Kolga väidet, et machokultuur on meeste seas kasvava töötuse tõttu saanud tugeva hoobi ning mees ei saa enam esineda kõikvõimsa tegijana.

"Väärtused, mis mehekeskse ühiskonna alustaladeks, on paika loksunud sajanditega ja üks põhjalik, kuid maailmakõiksuse kõrval siiski tühine masu neid oluliselt ei kõiguta," oli Reinaas kindel. "Pealegi, Eesti ei ole suuremat sorti macho-ühiskond, pigem on meil kahjuks rullnoka-ühiskond," nentis Reinaas.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
29. August 2009, 13:35
Otsi:

Ava täpsem otsing