Aktsionär: tänase info valguses müün Telekomi aktsiad

23. september 2009, 18:36

Eesti Telekomi väikeaktsionär Tõnis
Kiisküla ütles Äripäevale, et kuni eilseni oli tema kindel otsus aktsiaid hoida,
kuid tänase info valguses võtab ta koos abikaasaga TeliaSonera ostupakkumise
vastu.

Tõnis ja Juta Kiiskülale kuulub kokku 49 950 Eesti Telekomi aktsiat. Perekond tegeleb ettevõtlusega Haapsalu külje all Uuemõisas.

"Ütleme, et reaktsioon on positiivne," jagas Tõnis Kiisküla Äripäevaga oma praegusi mõtteid ja tundeid Telekomi aktsiate teemal. Kiisküla täpsustas, et hindab valitsuse tööd, mille tulemusel hind kerkis ja makstakse välja ka dividende. "Kellelegi ei tehta siin liiga," märkis ettevõtja.

Kiisküla tunnistas, et oli eilseni täiesti kindel, et ei võta TeliaSonera ülevõtmispakkumist vastu, kuid muutis täna meelt.

107 000 Telekomi aktsia omanik Felix Laupmaa ütles täna E24-le, et ei võta hinnatõusu lootuses TeliaSonera pakkumist vastu. Isegi koos riigi omandis olevate aktsiatega pole TeliaSonera osakaal veel nii suur, et see võimaldaks sundülevõtmist korraldada, rääkis Laupmaa.

"Ma olen mõelnud selle peale, et aktsiat hoida, kuid risk on olemas, et sinna jääb paar-kolm lolli. Kui tõesti tahad aktsiat hoida ja sul on tõesti nii palju vabu vahendeid, et... mul sellist asja pole," kommenteeris Kiisküla Laupmaa otsust.

Kiisküla lisas, et ajalugu teab juhtumeid, kus aktsiate hoidjad jäävad n-ö igavesteks aktsionärideks, omamata hilisemat müügivõimalust ja kaotades samas ka dividendid.

Kiisküla ütles, et ei tea veel, mida aktsiate alt vabaneva rahaga teeb. "Mul on seal piisavalt vaba raha," kummutas ta võimaluse, et laiendab oma praegusi ettevõtteid. "Eks ma investeerin seda ikka edasi, kuid pole veel otsustanud, kuhu," märkis ta.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
23. September 2009, 19:50
Otsi:

Ava täpsem otsing