Christensen: Eesti laenubuumis olid süüdi poliitikud

04. oktoober 2009, 09:03

Danske Banki vanemanalüütik Lars
Christensen ütles Äripäeva lugejate küsimustele vastates, et poliitikakujundajad
õhutasid mulli suuremaks puhuda sellele kaasa kiites.

"Kas oskate välja tuua Balti riikide keskpankade võimaliku rolli pangandussektori praegustes probleemides – olgu see siis võimalikes puudustes laenusid reguleerivas seadusandluses või järelevalves?" küsis lugeja.

"Loomulikult võib küsimärgi alla seada, kas järelevalve pangandussektoris on olnud piisavalt hea, kuid põhimõtteliselt ma ei leia, et suurim probleem oleks olnud järelevalves. Pigem arvan ma seda, et mõned poliitikakujundajad on aidanud mulli suuremaks puhuda sellele kaasa kiites. Kriisi pärast tuleb vastutust jagada nii kommertspankadel, keskpankadel kui poliitikutel. Kõik oleme me teatud mõttes läbi kukkunud," sõnas Christensen.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
04. October 2009, 15:49
Otsi:

Ava täpsem otsing