Hotelliketi edukas börsidebüüt

05. november 2009, 22:01

Keset hotelläri kehvimat keskkonda tervete
generatsioonide jooksul, kerkis hotelliketi Hyatt Hotels Corp aktsia hind
kauplemise esimesel päeval New Yorgi börsil 12 protsenti 28,00 dollarini.

USA ühe rikkama perekonna Pritzkeri kontrolli all olev ettevõte emiteeris 38 miljonit A klassi aktsiat hinnaga 25 dollarit tükk, mis teeb emissiooni mahuks 950 miljonit dollarit. Tegemist oli suuruselt kolmanda IPOga sel aastal.

Hyatti möödunud aasta käive oli neli miljardit dollarit, mis on vähem kui Starwood Hotels Resortsi 5,9 miljardit ning Marriott Internationali 13 miljardit dollarit, aga rohkem kui International Hotels Groupi 2,7 miljardit dollarit, kirjutab finantsportaal MarketWatch.

Lisaks A klassi aktsiatele ühe häälega aktsia kohta on ettevõttel 130 miljonit B klassi aktsiat, millel igal on 10 häält. Perekond Pritzkerile kuulub umbes 80,7 protsenti B klassi aktsiatest ning 78,4 protsenti ettevõtte aktsionäride koguhäältest.

Hyatti IPOl on huvide konflikt, mis annab asutajatele, perekond Pritzkerile eelise teiste aktsionäride ees, kirjutas analüüsikeskus Greek Street Advisors eelmisel nädalal avaldatud raportis, vahendab Bloomberg.

„Lihtsalt öeldes, on Hyatti korporatiivkultuur halvim terves universumis,“ kirjutas investeerimisfirma Newport Beach analüütik John Arabia. „Olemasolevad omanikud andsid väljapoole jäävatele aktsionäridele selge signaali, et perekond Pritzker kontrollib kindlalt Hyatti isegi juhul, kui perekonnale kuuluv omandus langeb alla 50 protsendi,“ lisa ta.

Üks perekonna liige, Penny Pritzker juhtis president Barack Obama valimiskampaania rahastamist.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
05. November 2009, 22:01
Otsi:

Ava täpsem otsing