Arco Vara aktsia hind sõltub suuraktsionär Tooli käitumisest

Virge Haavasalu 14. detsember 2009, 00:00

Kõige suurem küsimärk on praegu Kunsingu hinnangul aktsionäride struktuur tervikuna. "Üks suurem aktsionär ei ole jätkuvalt ettevõtte tegevusega rahul, mis paistab selgelt välja," märkis ta, pidades silmas ärimees Toomas Tooli ettevõtet Freier Projekt.

Palju sõltub tema hinnangul sellest, mida Tool teha kavatseb. Kunsing nimetas mitut võimalust: aktsiate juurdeostmist või muul viisil aktsiale positiivse surve avaldamist, teistpidi võib Tool hakata enda osalust ettevõttes vähendama, mis kindlasti suurendab ebakindlust ettevõtte suhtes.

Positiivset mõju avaldavad aga Arco Varale Kunsingu sõnul viimase aja jutud kinnisvaraturu stabiilsemaks muutumisest ja samuti mingil määral üldise majandusolukorra paranemine. "See lisab võib-olla potentsiaali, et äkki investorid julgevad siiakanti ka väljastpoolt vaadata," arvas ta.

"Garantiisid selles mõttes ei ole, nagu see on iga teise aktsiainvesteeringuga," vastas Kunsing küsimusele, kas Arco Vara aktsia hinna automaatne tõus umbes 60kroonisele tasemele jääb püsima pärast tehnilist muudatust. Kui ettevõte soovib turu põhjast odavalt kinnisvara soetada, siis arvestades ettevõtte majanduslikku olukorda ta lisaraha kaasamisest ei pääse, uskus Arco Vara aktsionär Arvo Nõges. "Lisaraha annaks kümne aasta perspektiivis võimaluse turu põhjast osta ja arendada ülimadalate hindadega," põhjendas ta, uskudes, et kinnisvaraturg hakkab paranema ja kolme aasta pärast ei jõua inimesed ära imestada, kuidas hinnad on muutunud.

Nõges loodab, et aktsia hind hakkab pärast aktsiakapitali vähendamist börsil tõusma. Samuti loodab ta, et kõik on aru saanud, et aktsionäride otsus ei tähenda sisulises firmaväärtuses mingit muudatust.

Aktsia hinna tõus tuleva aasta märtsis ei oma uutele investoritele mingit tähendust, kuna ettevõtte majanduslik seis ei muutu, kinnitas Arco Vara juht Lembit Tampere.

"Kui aktsia hind, olenemata sellest, kas see on 3 või 30 või 60 krooni, tuleneb aktsiate arvust, mitte ettevõtte majandusnäitajatest, siis see on tehniline küsimus," rääkis ta.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 18:21
    Otsi:

    Ava täpsem otsing