• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Dow "superbuum" viib indeksi 38 820 punktini

  Jeffrey A. Hirschi sõnul spurdib Dow Jonesi 38 820 punktini kaheksa-aastase "superbuumiga", mis algab 2017. aastal.

  "Kõik eelnevad suuremad majanduslikud õitsengud ja järgnenud pulliturud olid tingitud rahust, sõja ja kriisi kulutamisest tulenevast inflatsioonist ning üldlevinud tehnoloogilistest läbimurretest, mis tekitasid kestva õitsengu," kirjutas Hirsch "Stock Trader's Almanac" raamatu 44. väljaande pressiteates, vahendab Bloomberg.
  Hirsch pole seejuures üldse mitte esimene "superbuumi" ennustaja. Veidi rohkem kui kümme aastat tagasi ennustasid James K. Glassman ning Kevin A. Hassett New York Timesi bestselleris "Dow 36 000", et Dow kerkis 2005. aastaks 36 000 punktini. 114 aastat vana tööstuskeskmine saavutas 14 164,53 punktilise rekordi 2007. aasta oktoobris, misjärel kukkus 2009. aasta märtsiks 6547,05 punktini.
  "Tal on mingid hullud numbrid seal," ütles Hennessy Advisors haldur Frank Ingarra Bloombergile. "Meil on tõenäoliselt üks kehvemaid viimase 10 aasta perioode ning ma arvan, et pohmelus on endiselt liiga tugev, et Dow suudaks nii kõrgele tõusta."
  Läinud nädala lõpetas Dow 10 860,26 punkti peal, mis tähendab, et tööstuskeskmine peaks koguma 257 protsenti ehk 8,9 protsenti aasta järgneva 15 aasta jooksul, et saavutada Hirschi prognoos. Alates 1999. aastast on Dow kukkunud keskmiselt 1,3 protsenti aastas.
  Hirschi sõnul aitavad Dow kasvule kaasa eelkõige USA vägede lahkumine Iraagist ning Afghanistanist, millele lisab kaalu finantskriisiga seotud kuludest tekkiv inflatsioon. Samuti leiab ta, et energia- või biotehnoloogia aitavad rallit kiirendada 2017 ja 2025 aasta vahel.
  "Mina ei jaksa noolt nii kaugele visata," ütles Axiom Capital Managementi president Liam Dalton. "Sellist tõusu kandvad tegurid on praegu lihtsalt liiga etteennustamatud."
  Dow loodi algselt 26. mail 1896 Wall Street Journali kaasasutaja Charles Dow poolt ning algselt hinnati see 40,94 punkti peale. Dow algsed kompnendid olid American Cotton Oil, Chicago Gas, Distilling & Cattle Feeding, National Lead ning Tennessee Coal & Iron. Ainsa esialgse liikmena keskmises on endiselt General Electric, kuigi GE-d ei arvestatud aastatel 1898 kuni 1907.
  Autor: Fredy-Edwin Esse, California
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Liina Laas: mida ettevõtjad väliseksperte palgates tegelikult kardavad?
Jutt, et välismaist IT-spetsialisti ei soovita turvariski tõttu palgata, võib olla hirmust või kogenematusest tingitud hädavale, kirjutab personali- ja finantstehnoloogia idufirma Deel Baltikumi regioonijuht Liina Laas.
Jutt, et välismaist IT-spetsialisti ei soovita turvariski tõttu palgata, võib olla hirmust või kogenematusest tingitud hädavale, kirjutab personali- ja finantstehnoloogia idufirma Deel Baltikumi regioonijuht Liina Laas.
Kulla hind tõusis enam kui kahe kuu tippu
Kulla hind tõusis enam kui kahe kuu kõrgeima tasemeni, sest Ukrainaga seotud geopoliitilised pinged ning aktsiate odavnemine panid investoreid turvasadamat otsima, vahendab Reuters.
Kulla hind tõusis enam kui kahe kuu kõrgeima tasemeni, sest Ukrainaga seotud geopoliitilised pinged ning aktsiate odavnemine panid investoreid turvasadamat otsima, vahendab Reuters.
Aasta ettevõtte Chemi-Pharmi finantsjuhi vaade kriisiga kohanemisele: Directo äritarkvara sai asendamatuks
Sügisel 2021 Eesti aasta ettevõtteks kuulutatud keemiatööstusettevõte Chemi-Pharm on hiljuti seisnud vastamisi mitmete keeruliste olukordadega, mis on aga ettevõtet kokkuvõttes hoopis tugevamaks muutnud. Koroonakriisis kasvas nõudlus desinfitseerimisvahendite järele, kuid samamoodi tegi järsu hüppe ka rahvusvaheline konkurents pakendite ja tooraine turul, viies üles toorme hinnad. Chemi-Pharmi finantsjuht Merle Vacker jagab oma vaadet kriisis esile kerkinud väljakutsetele.
Sügisel 2021 Eesti aasta ettevõtteks kuulutatud keemiatööstusettevõte Chemi-Pharm on hiljuti seisnud vastamisi mitmete keeruliste olukordadega, mis on aga ettevõtet kokkuvõttes hoopis tugevamaks muutnud. Koroonakriisis kasvas nõudlus desinfitseerimisvahendite järele, kuid samamoodi tegi järsu hüppe ka rahvusvaheline konkurents pakendite ja tooraine turul, viies üles toorme hinnad. Chemi-Pharmi finantsjuht Merle Vacker jagab oma vaadet kriisis esile kerkinud väljakutsetele.
Kurioosne: enamus maailma krüptoäridest on registreeritud Eestisse Käive ulatub miljardite eurodeni
Rahapesu andmebüroo värske raporti kohaselt on enamus maailmas tegutsevatest virtuaalvääringut pakkuvatest ettevõtetest registreeritud Eestis. Neil on miljoneid kliente ning käive ulatub 20 miljardi euroni. Samas toob järelevalve välja, et sektoris tegutsevatel ettevõtete on riskid maandamata.
Rahapesu andmebüroo värske raporti kohaselt on enamus maailmas tegutsevatest virtuaalvääringut pakkuvatest ettevõtetest registreeritud Eestis. Neil on miljoneid kliente ning käive ulatub 20 miljardi euroni. Samas toob järelevalve välja, et sektoris tegutsevatel ettevõtete on riskid maandamata.