Kadrin Karner • 3. oktoober 2010 kell 12:38

Ettevõtja: Läti peaks maksudest hoidujatega võitlema

Korruptsioon ehk ei olegi Läti kõige suurem probleem. Suurem on isegi maksude laekumine ja maksude maksmine, rääkis SIA Auto Halle juht Tõnu Piirmaa täna peale Läti valimistulemuste selgumist.

“Korruptsioon ei olegi seal kõige suurem probleem. Kõige suurem probleem on hoopis maksude laekumine,” ütles Piirmaa. Ta selgitas, et Lätis on ausaid firmasid, kes oma maksud ära maksavad aga samas on ikka väga palju ka ettevõtteid, kes makse üldse ei maksa. “Riik peaks nendega võitlema,” sõnas ta.

Korruptsioon on tema sõnul veidi nagu paratamatus ehk pole riiki, kus teda üldse poleks. 

Piirmaa tunnistas, et uskus, et just Läti peaminister Valdis Dombrovskise erakond võidab eilsed valimised. “Ega väga suuri teisi võimalusi ei näinudki ja praegu on see parim tee ka. Teised ei oleks kindlasti paremad,” arutles ettevõtja.

Ta usub, et Dombrovskis jätkab endist joont ja võib-olla tõstab lähiajal ka riigis makse.

Hetkel kuum