3. oktoober 2010 kell 12:53

Ühtsus jõudis kokkuleppele Rohelistega

Läti valimised võitnud peaministri politiiline liit Ühtsus jõudis koostöökokkuleppele Roheliste ja Talupidajate liiduga.

Peaminister Valdis Dombrovskise ja Roheliste/Talupidajate esimehe Augusts Brigmanise ühisavalduse edastas uudisteagentuur LETA.

"Arutasime edasise koostöö võimalusi ja oleme valmis koostööks," ütles Dombrovskis, lisades, et kõnelused jätkuvad teiste parteidega nende võimaliku osalemise üle valitsuskoalitsioonis. Ühtsus plaanib kõnelda Kõik Lätile/Isamaale ja Vabadusele/LNNK-ga veel täna ning Kooskõla Keskuse esindajatega homme, 4. oktoobril. Peaminister lisas, et Keskusega otsitakse "mingit koostööviisi", kuid see sõltub sellest, "kui huvitatud need mis tahes koostööst on".

Brigmanis tõi välja, et Ühtsusel ning Rohelistel/Talupidajatel on üheskoos 55-kohaline enamus parlamendis. See enamus võib aga suureneda, lisas Brigmanis, märkides, et "Isamaalased" ja Hea Läti Eest said mõlemad samuti 8 kohta.

Autor: Katri Soe-Surén

Hetkel kuum