Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Wall Street hoiab mehi rohkem kui naisi

  Viimased kolm aastat pole õrnema soo esindajatele olnud helded maailma finantskeskuses, kus mehi on viis korda vähem koondatud ning palgaerinevused muudkui kasvavad.

  Ühendriikides kolmapäeval avalikustatud valitsuse andmete põhjal selgub, et alates juulist 2007 on Wall Streetil naisi koondatud viis korda enam kui mehi. Lisaks on aastatel 2000 kuni 2007 nais- ja meestöötajate palgavahed järjest suurenenud. 
  Finantssektoris töötavad naised, nende alla kuuluvad kõik töötajad alates telleritest kuni tegevjuhtideni, teenisid 2000. aastal 63,9 USD senti iga mehe teenitud dollari kohta, selgub Bloombergi analüüsitud andmetest. Viimased andmed pärinevad 2007. aastast ning toona teenis naine vaid 58,8 senti. Kokku uuris valitsus 13 erinevat sektorit ning finantssektori 41-sendine vahe oli kõige suurem. Lisaks täheldati palgavahede suurenemist veel vaid kahes harus.
  "See pole üllatav, et naiste ja meeste teenistuse lõhe suureneb, kui meil on sedavõrd meeste poolt domineeritud sektor nagu finantssektor, kus palgaboonused on üüratult suured," ütles Kalifornia ülikooli professor Joan C. Williams. "Vaid taevas on piir meestele, kes teevad kodujooksu, kuid naised ei jõua isegi esimesse pessa."
  Ometi pole diskrimeerimisega seotud kohtukaasused Wall Streetile mingi uus nähtus. Hiljuti kaevati Merrill Lynch soolise diskrimeerimise pärast kohtusse 900 naise poolt ning Morgan Stanley pidi kohtuvälise leppe tulemusel maksma endisele võlakirjahaldurile 54 miljonit dollarit seoses soolise diskrimineerimisega. Läinud kuul kaebasid kolm endist töötajad Goldman Sachsi kohtusse, kelle sõnul nad teenisid pangas vähem raha ning neile ei olnud avatud karjääriredelil tõusmise võimalused sarnaselt meestele.
  "Vaatamata nende jätkuvale osalemisele ning majanduslikule mõjule on naised šokeerivalt aeglaselt edenenud äriringkondade etteotsa, vahet pole millises valdkonnas," ütles New Yorgis baseeruva Catalysti president ja tegevjuht Ilene H. Lang.
  Ometi pole naiste kogemused üdini halvad. Hiljuti veel Goldman Sachsis töötanud ning seejärel Highbridge Capital Managementi lahkunud ja sealt koondatud Nancy Davis kiidab enda mõlemat endist tööandjat.
  "Loomulikult satud sa Wall Streetil ka jobudega kokku, kuid minu kogemus nii Highbridge'is kui Goldmanis olid väga positiivsed," sõnas Davis. "Mul vedas, et sain töötada heade kolleegidega ning ma ei näinud kunagi ebaõiglust ega diskrimineerimist."
  Hoopis teise külje pealt võivad naiste töötamist Wall Streetil segada perekondlikud kohustused, mida rõhutab ka Davis. Endine maakler väidab avameelselt, et soovib tööd, kus ta saaks näha enda nelja-aastast tütart ka enne magamaminekut ilma, et teda kohe seostataks koduperenaisega.
  "Käisin hiljuti tööintervjuul ühe väikse hedge-fondi juures. Mulle tundus, et nad muretsesid minu võime pärast töötada ka kell 2 öösel, sest mul on perekondlikud kohustused," ütles Davis. "Nemad mõistsid seda ja mina mõistsin seda. Selline asi ei klapi." 
  Enam kui pooltel 15 kuni 44 aastastel naistel on lapsed, selgub USA Rahvastikubüroo andmetest ning Williamsi sõnul just see võibki tekitada probleeme nagu Davisel on. Williamsi sõnul on uuringud näidanud, et emasid edutatakse või võetakse tööle vähemtõenäolisemalt. Ta lisas, et emaks saamine on üks peamisi põhjusi, miks naised Wall Streetilt lahkuvad. 
  Autor: Fredy-Edwin Esse, California
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Infoturbe ekspert: identiteedivargusi on rohkem kui maailmas inimesi, teadlikkus peab tõusma
Tänavust infoturbeaastat iseloomustavad uued ründeviisid, kasvav identiteedivarguste arv, keerukamaks muutunud ründed ning digitaalse tarneahela riskid, kirjutab IT-ettevõtte Datafox infotrube juht Janar Randväli.
Tänavust infoturbeaastat iseloomustavad uued ründeviisid, kasvav identiteedivarguste arv, keerukamaks muutunud ründed ning digitaalse tarneahela riskid, kirjutab IT-ettevõtte Datafox infotrube juht Janar Randväli.
USA aktsiaturud alustasid juulit tõusuga
USA peamised aktsiaindeksid alustasid uut kuud positiivses meeleolus, tõustes üle protsendi eilsest sulgumistasemest kõrgemale.
USA peamised aktsiaindeksid alustasid uut kuud positiivses meeleolus, tõustes üle protsendi eilsest sulgumistasemest kõrgemale.
Uueks ehituse asekantsleriks saab Ivo Jaanisoo
Majandusministeeriumi ehituse asekantsleriks saab Jüri Rassi järel senine ministeeriumi ehitus- ja elamuosakonna juhataja Ivo Jaanisoo.
Majandusministeeriumi ehituse asekantsleriks saab Jüri Rassi järel senine ministeeriumi ehitus- ja elamuosakonna juhataja Ivo Jaanisoo.
Liina Kersna jääb ametisse Valitsuses ei tohi alla 7 liikme
Peaminister Kaja Kallas otsustas haridusministri Liina Kersna tagasiastumispalvega oodata uue valitsuseni.
Peaminister Kaja Kallas otsustas haridusministri Liina Kersna tagasiastumispalvega oodata uue valitsuseni.
Haapsalu raudtee pikendamine liigub teadmata tulevikku
Lisaks Tallinna Haigla Euroopa Liidu taasterahastust eemaldamisele otsustas valitsus lõpetada ka Turba–Risti raudtee ehitamisele 34 miljoni euro mahus toetuse andmise.
Lisaks Tallinna Haigla Euroopa Liidu taasterahastust eemaldamisele otsustas valitsus lõpetada ka Turba–Risti raudtee ehitamisele 34 miljoni euro mahus toetuse andmise.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.