Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Raplamaa ettevõtete TOP: Mullune võitja võttis eelmise aasta langust oodatult

  Ettevõtte juht Toomas Kornet kommenteeris eelmise aasta oktoobris TOPi võites, et 2009. aasta esimese poolaasta tulemustega võrreldes langeb käive 23% ja kasumi langus võib olla veelgi suurem. "Meie sektoris on mahud langenud. Kui teistes valdkondades jõudis langus kohale varem, siis meil tuli see selle aasta teises kvartalis," lisas Kornet.
  72 mln kroonini jõudnud käive kahanes siiski kaks korda enam, kasum kahanes kümme korda, 1,6 mln kroonini. "Arvestades enam kui 50% käibelangust, on ettevõtte lõpptulem nullist positiivsema suunas kiiduväärt töö tulemus," kommenteeris ettevõtte juht. Mulluste tulemustega jõudis ettevõte edetabelis 50. koha piirimaile. Ettevõtte omanikud võtsid dividendideks neli miljonit krooni.
  Eelmise aasta teine, ehitusettevõte AS Amaks taandus enamgi ehk esisaja viimasesse veerandisse. Aastaga kahanes käive enam kui kolm korda, 46 mln kroonini. Tulemiks 18 mln kroonine kahjum. Selle aasta eesmärgid on ettevõtte juhatuse esimehe ja ühe omaniku Peeter Põlderi sõnul jääda heitlikul ehitusturul ellu, koolitada töötajaid ja võita riigihankeid, mis on praegu ainus võimalus töö saamiseks.
  Eelmise aasta esikolmikust läks kõige paremini kolmandal, keemiatoodetega hulgikauplejal AS Ingle, mis teenis 231 mln kroonise käibe juures 14,6 mln krooni kasumit. Ettevõtte kolm eraisikust omanikku võtsid dividendideks 12 mln krooni.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Poliitmuda lendab mis kole, aga tegelikult pole katki midagi
Uue haigla ja raudtee rahastamisest taganemise otsust hinnates tuleb eristada kaht mõõdet – poliitilist ja sisulist, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Uue haigla ja raudtee rahastamisest taganemise otsust hinnates tuleb eristada kaht mõõdet – poliitilist ja sisulist, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Marek Kiisa nipid iduinvesteeringute valimiseks
Riskikapitalifondi Nordic Ninja kaasasutaja Marek Kiisa rääkis InvesteerimisFestivalil, et idufirmade puhul on kõige tähtsam asutaja suutlikkus rasketes olukordades toime tulla ja vajaduse korral suunda muuta.
Riskikapitalifondi Nordic Ninja kaasasutaja Marek Kiisa rääkis InvesteerimisFestivalil, et idufirmade puhul on kõige tähtsam asutaja suutlikkus rasketes olukordades toime tulla ja vajaduse korral suunda muuta.
Neinar Seli: mul on praegu täpselt samasugune tunne nagu 2008. aastal
Äripäeva Rikaste TOPi esiotsas figureeriv ja Eesti ärimaailma suurim otsustaja Neinar Seli soovitas praegu hoida kainet mõistust ja uskuda, et varsti läheb paremaks. “Tark ei torma, see aeg tuleb üle elada,” ütleb Seli.
Äripäeva Rikaste TOPi esiotsas figureeriv ja Eesti ärimaailma suurim otsustaja Neinar Seli soovitas praegu hoida kainet mõistust ja uskuda, et varsti läheb paremaks. “Tark ei torma, see aeg tuleb üle elada,” ütleb Seli.
Investeerimisplatvormi juht: rikkusest pole kasu, kui meil planeeti enam pole
“Kui me ühel hetkel oleme väga rikkad, aga meil pole enam planeeti, siis on sellest rikkusest väga vähe kasu,” ütles jätkusuutliku investeerimisplatvormi Grünfin juht ja asutaja Karin Nemec InvesteerimisFestivalil.
“Kui me ühel hetkel oleme väga rikkad, aga meil pole enam planeeti, siis on sellest rikkusest väga vähe kasu,” ütles jätkusuutliku investeerimisplatvormi Grünfin juht ja asutaja Karin Nemec InvesteerimisFestivalil.
Soomlastelt Mandatumi ostnud Invalda siseneb Eesti turule
Tänavu Sampo panga Mandatum kindlustuse Balti äride ostust teatanud Leedu varahaldur Invalda alustab pärast lubade saamist tänasest kindlustusäri Eestis, Lätis ja Leedus.
Tänavu Sampo panga Mandatum kindlustuse Balti äride ostust teatanud Leedu varahaldur Invalda alustab pärast lubade saamist tänasest kindlustusäri Eestis, Lätis ja Leedus.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.