• Jaga lugu:

  Börs: Nädal algas positiivselt

  Nädala esimene kauplemispäev on läbi ning tuntumad aktsiaindeksid lõpetasid päeva roheliselt. Positiivsed uudised fiskaalpoliitika tasandil ning ettevõtete oodatust paremad kvartaliaruanded kinnitasid investorile, et praegu on õige aeg investeerida.

  Täna kinnitasid  G20 tippkohtumisel osalenud riikide finantsjuhid, et ükski riik ei elavda enda eksporti valuuta devalveerimisega. Uudis mõjus börsidele värskendavalt kuna on alusta arvata, et Ühendriikide Föderaalreserv avaldab järgmisel nädalal uue abipaketi majanduse elavdamiseks. Bloombergi andmetel on 85 protsenti S&P500 börsiettevõtetest ületanud oodatavat kolmanda kvartali kasumiprognoosi ning ka see lisas investorites optimismi.
  Täna avalikustasid oma kolmanda kvartali tulemused Office Depot, tubakatootja Lorillard ja elektroonikamüüja Radioshack. Kaks esimest ületasid analüütikute ootusi ning Office Depot lõpetas börsipäeva 3,46 protsendise kasvuga sulgemishinnaks kujunes 4,79 dollarit, Lorrillard tõusis 1,3 protsenti 85,54 dollarile. Pettumust valmistas Radioshack, kelle kasum võrreldes aastatagusega langes poole võrra. Aktsia hind langes 9,04 protsenti  20,74 dollarile.
  Täna edutas Goldman Sachs Citigroupi aktsiat, ning soovitab kindlasti ettevõtte osakuid osta.
  Kuld läbis täna tugeva tõusu ning kasvas 14 dollarit, väärismetalli ja lõplikuks untsi hinnaks kujunes 1340 dollarit. Ühes kullaga kasvas ka toornafta hind, tõustes küll vähem, aga siiski 0,72 protsenti. Päeva lõpuks maksis barrel musta kulda 82,26 dollarit
  Valuuta turgudel langes täna dollar jeeni suhtes 0,63 protsenti ning dollari hinnaks kujunes 80,8 jeeni. Dollari ja euro suhe oli täna suhteliselt stabiilne, euro tugevnes 0,0015 protsenti makstes 1,3970 dollarit.
  Suurimateks tõusjateks olid täna Citigroup (2,43%) sulgemishinnaga 4,21 dollarit, Kraft Foods (1,79%) hinnaga 32,47 dollarit ja Ford Motor Company (1,43%) ja lõpetas tänase päeva aktsiahinnaga 14,15 dollarit. Suurimad langejad olid täna pangad: Bank of America (-2,45%) hinnaga 1116 dollarit, JP Morgan Chase & Co (-1,49%) lõpuhinnaga 25,72 dollarit ja Wells Fargo & Company (-1,49%) sulgemishinnaga 25,72 dollarit.
  Tuntumad börsiindeksid olid täna rohelised: Dow Jones kasvas 0,28% 11 164 punktini, Nasdaq tõusis 0,46% 2 491 punktini ja S&P500 tugevnes 0,22% 1 186 punktini.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tõnu Mertsina: jaekaubandus buumib
Jaekaubanduse kasv on tugev ka ilma välisturistideta ja on võtnud eelmise kümnendi finantskriisi eelsete buumiaastate mõõtmed, kirjutab Swedbanki peaökonomist Tõnu Mertsina.
Jaekaubanduse kasv on tugev ka ilma välisturistideta ja on võtnud eelmise kümnendi finantskriisi eelsete buumiaastate mõõtmed, kirjutab Swedbanki peaökonomist Tõnu Mertsina.
Maailma suurima puuviljafirma taastulemine börsile läks lörri
Täna NYSE börsile tagasi tulnud puuviljafirma Dole aktsia kukkus esimesel börsipäeval emissioonihinnaga võrreldes 9,38%.
Täna NYSE börsile tagasi tulnud puuviljafirma Dole aktsia kukkus esimesel börsipäeval emissioonihinnaga võrreldes 9,38%.
Hasartmängumaks tahetakse kindlatest saajatest lahti siduda
Rahandusministeerium saatis kooskõlastusele seadusemuudatused, millega muudetakse riigieelarvesse laekunud hasartmängumaksu tulu kasutamist – edaspidi ei lähe sellest kindel protsent ministeeriumidele valdkondade rahastamiseks, vaid tulu laekub riigi üldistesse tuludesse.
Rahandusministeerium saatis kooskõlastusele seadusemuudatused, millega muudetakse riigieelarvesse laekunud hasartmängumaksu tulu kasutamist – edaspidi ei lähe sellest kindel protsent ministeeriumidele valdkondade rahastamiseks, vaid tulu laekub riigi üldistesse tuludesse.
Teeni 200 000 eurot, tuleb kõigest rahandusministri isa võlg sisse nõuda
Kurikuulsa pankrotistunud transpordifirma Autorollo nõue endise omaniku Väino Pentuse vastu läheb juba mitmendat tiiru enampakkumisele. Nüüd algab oksjon 90 000 eurost.
Kurikuulsa pankrotistunud transpordifirma Autorollo nõue endise omaniku Väino Pentuse vastu läheb juba mitmendat tiiru enampakkumisele. Nüüd algab oksjon 90 000 eurost.