Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Börs: Nädal algas positiivselt

  Nädala esimene kauplemispäev on läbi ning tuntumad aktsiaindeksid lõpetasid päeva roheliselt. Positiivsed uudised fiskaalpoliitika tasandil ning ettevõtete oodatust paremad kvartaliaruanded kinnitasid investorile, et praegu on õige aeg investeerida.

  Täna kinnitasid  G20 tippkohtumisel osalenud riikide finantsjuhid, et ükski riik ei elavda enda eksporti valuuta devalveerimisega. Uudis mõjus börsidele värskendavalt kuna on alusta arvata, et Ühendriikide Föderaalreserv avaldab järgmisel nädalal uue abipaketi majanduse elavdamiseks. Bloombergi andmetel on 85 protsenti S&P500 börsiettevõtetest ületanud oodatavat kolmanda kvartali kasumiprognoosi ning ka see lisas investorites optimismi.
  Täna avalikustasid oma kolmanda kvartali tulemused Office Depot, tubakatootja Lorillard ja elektroonikamüüja Radioshack. Kaks esimest ületasid analüütikute ootusi ning Office Depot lõpetas börsipäeva 3,46 protsendise kasvuga sulgemishinnaks kujunes 4,79 dollarit, Lorrillard tõusis 1,3 protsenti 85,54 dollarile. Pettumust valmistas Radioshack, kelle kasum võrreldes aastatagusega langes poole võrra. Aktsia hind langes 9,04 protsenti  20,74 dollarile.
  Täna edutas Goldman Sachs Citigroupi aktsiat, ning soovitab kindlasti ettevõtte osakuid osta.
  Kuld läbis täna tugeva tõusu ning kasvas 14 dollarit, väärismetalli ja lõplikuks untsi hinnaks kujunes 1340 dollarit. Ühes kullaga kasvas ka toornafta hind, tõustes küll vähem, aga siiski 0,72 protsenti. Päeva lõpuks maksis barrel musta kulda 82,26 dollarit
  Valuuta turgudel langes täna dollar jeeni suhtes 0,63 protsenti ning dollari hinnaks kujunes 80,8 jeeni. Dollari ja euro suhe oli täna suhteliselt stabiilne, euro tugevnes 0,0015 protsenti makstes 1,3970 dollarit.
  Suurimateks tõusjateks olid täna Citigroup (2,43%) sulgemishinnaga 4,21 dollarit, Kraft Foods (1,79%) hinnaga 32,47 dollarit ja Ford Motor Company (1,43%) ja lõpetas tänase päeva aktsiahinnaga 14,15 dollarit. Suurimad langejad olid täna pangad: Bank of America (-2,45%) hinnaga 1116 dollarit, JP Morgan Chase & Co (-1,49%) lõpuhinnaga 25,72 dollarit ja Wells Fargo & Company (-1,49%) sulgemishinnaga 25,72 dollarit.
  Tuntumad börsiindeksid olid täna rohelised: Dow Jones kasvas 0,28% 11 164 punktini, Nasdaq tõusis 0,46% 2 491 punktini ja S&P500 tugevnes 0,22% 1 186 punktini.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Poliitmuda lendab mis kole, aga tegelikult pole katki midagi
Uue haigla ja raudtee rahastamisest taganemise otsust hinnates tuleb eristada kaht mõõdet – poliitilist ja sisulist, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Uue haigla ja raudtee rahastamisest taganemise otsust hinnates tuleb eristada kaht mõõdet – poliitilist ja sisulist, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Marek Kiisa nipid iduinvesteeringute valimiseks
Riskikapitalifondi Nordic Ninja kaasasutaja Marek Kiisa rääkis InvesteerimisFestivalil, et idufirmade puhul on kõige tähtsam asutaja suutlikkus rasketes olukordades toime tulla ja vajaduse korral suunda muuta.
Riskikapitalifondi Nordic Ninja kaasasutaja Marek Kiisa rääkis InvesteerimisFestivalil, et idufirmade puhul on kõige tähtsam asutaja suutlikkus rasketes olukordades toime tulla ja vajaduse korral suunda muuta.
Neinar Seli: mul on praegu täpselt samasugune tunne nagu 2008. aastal
Äripäeva Rikaste TOPi esiotsas figureeriv ja Eesti ärimaailma suurim otsustaja Neinar Seli soovitas praegu hoida kainet mõistust ja uskuda, et varsti läheb paremaks. “Tark ei torma, see aeg tuleb üle elada,” ütleb Seli.
Äripäeva Rikaste TOPi esiotsas figureeriv ja Eesti ärimaailma suurim otsustaja Neinar Seli soovitas praegu hoida kainet mõistust ja uskuda, et varsti läheb paremaks. “Tark ei torma, see aeg tuleb üle elada,” ütleb Seli.
Investeerimisplatvormi juht: rikkusest pole kasu, kui meil planeeti enam pole
“Kui me ühel hetkel oleme väga rikkad, aga meil pole enam planeeti, siis on sellest rikkusest väga vähe kasu,” ütles jätkusuutliku investeerimisplatvormi Grünfin juht ja asutaja Karin Nemec InvesteerimisFestivalil.
“Kui me ühel hetkel oleme väga rikkad, aga meil pole enam planeeti, siis on sellest rikkusest väga vähe kasu,” ütles jätkusuutliku investeerimisplatvormi Grünfin juht ja asutaja Karin Nemec InvesteerimisFestivalil.
Soomlastelt Mandatumi ostnud Invalda siseneb Eesti turule
Tänavu Sampo panga Mandatum kindlustuse Balti äride ostust teatanud Leedu varahaldur Invalda alustab pärast lubade saamist tänasest kindlustusäri Eestis, Lätis ja Leedus.
Tänavu Sampo panga Mandatum kindlustuse Balti äride ostust teatanud Leedu varahaldur Invalda alustab pärast lubade saamist tänasest kindlustusäri Eestis, Lätis ja Leedus.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.