Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Baltika edu (elu) sõltub võlausaldajate lahkusest

  Baltika avaldas eile kolmanda kvartali väga suure kahjuminumbri, mis hirmutas tõenäoliselt paljud investorid ära ja pani mõtlema, mida oma aktsiatega ette võtta. Nii on küsitud täna minugi käest, mida selle väärtpaberiga teha?

  Rõivakaubanduskontsern teenis kolmandas kvartalis 34,3 miljonit krooni kahjumit, mis on viie miljoni krooni võrra halvem isegi eelmise aasta tulemist. Ehkki ettevõtte rõhutab oma aruandes valuutakursi muutusest tekkinud erakorralist kahjumit (8,8 miljonit krooni) oleks ilma selletagi kahjum väga suur ja tõsiselt murettegev.
  Ettevõtte toonitab oma aruandes käibekasvu võrreldavatel pindadel, kuid mina seda suureks plussiks ei pea, kuna endiselt madalal püsiv brutomarginaal näitab, et väljamüüdud toodangu pealt ei suudeta piisavalt kasumit teenida.
  Suvel kolme suure investeerimisfondi poolt Baltikasse tehtud 106 miljoni kroonine likviidsussüst on hakanud taas kiiresti sulama. Kui juuni lõpus tõusis Baltika omakapitali osakaal varade kogumahus 35,4 protsendini, siis kolme kuuga on vajunud suhe 30,9 protsendini. Lisaks on lühiajaliste kohustuste maht roninud taas üle käibevarade mahu, mis näitab, et Baltikal on maksejõulisusega raskusi.
  Kuna kindlaid paranemise märke kaheksa kvartalit järjest suurt kahjumit (kokku 282 miljonit krooni) teeninud ettevõtte aruannetes näha ei ole, siis pean hetkel Baltika aktsia ostjaid "lotopileti" omanikeks.
  Minu hinnangul sõltub Baltika tulevik eelkõige sellest, kuivõrd tal õnnestub pankadega laenutähtaegu pikemaks rääkida ning sellest, kas suured fondid on nõus vajadusel Baltikasse veel lisaraha süstima. Kui jah, siis võib-olla suudab ettevõte paraneva majanduskeskkonna tulemusena veel võitjana mängust välja tulla.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Poliitmuda lendab mis kole, aga tegelikult pole katki midagi
Uue haigla ja raudtee rahastamisest taganemise otsust hinnates tuleb eristada kaht mõõdet – poliitilist ja sisulist, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Uue haigla ja raudtee rahastamisest taganemise otsust hinnates tuleb eristada kaht mõõdet – poliitilist ja sisulist, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
USA aktsiaturud alustasid juulit tõusuga
USA peamised aktsiaindeksid alustasid uut kuud positiivses meeleolus, tõustes üle protsendi eilsest sulgumistasemest kõrgemale.
USA peamised aktsiaindeksid alustasid uut kuud positiivses meeleolus, tõustes üle protsendi eilsest sulgumistasemest kõrgemale.
Uueks ehituse asekantsleriks saab Ivo Jaanisoo
Majandusministeeriumi ehituse asekantsleriks saab Jüri Rassi järel senine ministeeriumi ehitus- ja elamuosakonna juhataja Ivo Jaanisoo.
Majandusministeeriumi ehituse asekantsleriks saab Jüri Rassi järel senine ministeeriumi ehitus- ja elamuosakonna juhataja Ivo Jaanisoo.
Raadiohitid: kuidas taltsutada inflatsiooni
Lõppeval nädalal avardasid kuulajate silmaringi raadiosaated inflatsioonist, investeerimisest, OÜtamisest ning turismi olukorrast Ungaris.
Lõppeval nädalal avardasid kuulajate silmaringi raadiosaated inflatsioonist, investeerimisest, OÜtamisest ning turismi olukorrast Ungaris.
Haridusminister Liina Kersna astub ametist tagasi
Riigiprokuratuur alustas kriminaalmenetluse uurimaks möödunud aasta oktoobris sõlmitud kiirtestide hankelepingu sõlmimise asjaolusid. Haridus- ja teadusminister Liina Kersna (Reformierakond)
Riigiprokuratuur alustas kriminaalmenetluse uurimaks möödunud aasta oktoobris sõlmitud kiirtestide hankelepingu sõlmimise asjaolusid. Haridus- ja teadusminister Liina Kersna (Reformierakond)

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.