• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Savisaar õigustas maja andmist Keskerakonnale

  Tallinna linnapea ja Keskerakonna esimees Edgar Savisaar väitis vastuses linnavolinik Madis Kübara arupärimisele, et tegi Toom-Rüütli 3/5 asuva hoone ruumide erakonnale andmisega mõistliku otsuse.

  IRLi kuuluv Kübar tahtis linnapealt teada, miks tema erakond juuli algul Tallinna vanalinnas 700 ruutmeetriste ruumide omanikuks sai, kui erakond ei pidanud üürilepinguga kaasnevast investeerimiskohustusest kinni ja rikkumise tõttu leppetrahvi ei nõutud. Ühtlasi küsis Kübar, kuidas Tallinna linnavalitsus kavatseb tagada, et Keskerakond investeeriks Toom-Rüütli 3/5 trepikodadesse kaks miljonit krooni.
  Savisaar ütles, et linnavara valitseja ei tohi kokkulepete sõlmimisel võtta linnale ühtegi rahalist kohustust ja see välistas ühtlasi ka võimaluse leppetrahvi küsida. Ainsaks sanktsiooniks oli leppest taganemise võimalus.
  Samas, kui Tallinn oleks investeerimiskohustuse 20%-lise täitmata jätmise pärast lepingust taganenud, oleks pidanud erakonna tellitud ehitustöödele kulunud summad hüvitama. "See tähendab linnale jällegi rahalise kohustuse võtmist, milleks õigus linnavara valitsejal puudub," selgitas Savisaar. "Tallinna linna esindaja langetas olemasolevate volituste piires majanduslikult igati mõistliku otsuse," lisas ta.
  Tänavu suvel omanikku vahetanud ruumid tõid Keskerakonnale täiendava tähtaegse kahe miljoni kroonise investeerimiskohustuse. Selle täitmise kontrolliks pidi erakond esitama linnale koopiad remonditööde lepinguist. "Vastavad lepingud on sõlmitud," kinnitas Savisaar järelpärimisele vastates.
  "Kaasomanike kokkuleppest tulenevate kohustuste täitmatajätmise korral on Tallinna linnal võimalus ning õigus nõuda kokkuleppe täitmist õiguskaitseorganite kaasabil," rahustas Savisaar linnavolinikku.
  2008. aastal kohustus Keskerakond tegema Toom-Rüütli tänaval tegema 2009. aasta märtsiks 13,5 miljoni krooni eest ehitustöid. Vastutasuks lubas linn anda parteile tasuta pinda maja keldri- ja katusekorrustel.
  Eesti Ekspress kirjutas oktoobri keskel, et tänavu 7. juulil ilmus kinnistusraamatusse ootamatult kanne, mis näitas, et Keskerakond sai Tallinnas Toompeal asuva Toom-Rüütli 3/5 omanikuks. Tavapärast linnavara ostu-müügitehingut 700ruutmeetrise kogupinnaga ruumide üleandmisel aga ei toimunud.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Repliik: et kalli elektri talumise valu meenuks ka soojal suvel
Aastaaegade vaheldumine annab ka Eesti avalikule arvamusele hooajalise iseloomu. Just praegu, kui elektri hind on laes, tuleks küsida, kas mõni korralik tänapäevane tuulepark on tõesti nii talumatu, et sellele tuleb pidevalt rahalist ja poliitilist lõivu maksta, kirjutab Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv.
Aastaaegade vaheldumine annab ka Eesti avalikule arvamusele hooajalise iseloomu. Just praegu, kui elektri hind on laes, tuleks küsida, kas mõni korralik tänapäevane tuulepark on tõesti nii talumatu, et sellele tuleb pidevalt rahalist ja poliitilist lõivu maksta, kirjutab Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv.
Börs: tehnoloogiasektor tõi turgudele suure tõusu
USA suurimad aktsiaindeksid lõpetasid tänase päeva tugeva tõusuga, sest mure koroonaviiruse omikronitüve pärast laabus. Eelkõige osteti tehnoloogiasektori aktsiaid, vahendab Reuters.
USA suurimad aktsiaindeksid lõpetasid tänase päeva tugeva tõusuga, sest mure koroonaviiruse omikronitüve pärast laabus. Eelkõige osteti tehnoloogiasektori aktsiaid, vahendab Reuters.
Euroopa aasta idufirmade seast tõusevad esile Wise ja Wolt
Euroopa idufirmad ja eeskätt tehnoloogiasektorist tõmbavad tänavu raha kokku rekordilised 107 miljardit eurot, mida on aasta varasemast ligikaudu kolm korda rohkem, vahendab CNBC.
Euroopa idufirmad ja eeskätt tehnoloogiasektorist tõmbavad tänavu raha kokku rekordilised 107 miljardit eurot, mida on aasta varasemast ligikaudu kolm korda rohkem, vahendab CNBC.
Omikron jõudis Lätti
Omikroni nimega uus koroonatüvi tuvastati pühapäeval Lätis, vahendab Läti ringhääling LSM.
Omikroni nimega uus koroonatüvi tuvastati pühapäeval Lätis, vahendab Läti ringhääling LSM.