Kadri Paas • 26. november 2010 kell 6:04

Rokk: pank eelistab riigifirmat erafirmale

Kriisi ajal kosunud riigifirmade edu taga on nende usaldusväärsus pankade silmis, ütles ASi Eesti Raudtee nõukogu liige Janno Rokk.

"Riigifirmad võtavad praegu laenu, erasektor aga maksab seda ainult tagasi. Enamik riigifirmasid kvalifitseerub raha pakkujate jaoks  finantseerimiskõlbulikuks, enamik eraettevõtteid aga mitte. Riigifirmad on ka seotud väga suure osa meie SKPst moodustavate eurotoetusete investeerimisega," selgitas ta.

Rokk lisas, et ka Eest Raudtee on olnud kriisi tingimustes paindlik ja tubli. "Samuti sõltub Eesti Raudtee rohkem naaberriikide või siis ühe naaberriigi majandusest ja poliitikast kui meie enda majanduskeskkonnast," lisas ta.

Peatselt hakkab olukord jälle muutuma ning ka eraettevõtted tasapisi kosuma, märkis Rokk. "Palju sõltub ka sisetarbimisest ja muidugi ka raha pakkumisest, mis eraettevõtteid praegu kõvasti piiravad," sõnas ettevõtja.

Hetkel kuum