Alyona Stadnik • 30. november 2010 kell 14:55

Anti Kuiv: WikiLeaks käitub argpükslikult

ALSO Eesti tegevdirektori Anti Kuiva hinnangul on olnud WikiLeaksis informatsiooni levitanud meeste käitumine argpükslik ja ta ei mõista, mis on olnud paljastuse mõte.

„Antud juhul avaldatakse diplomaatilisi kirju, selliseid sisememosid, me kõik teame, et tegelikult nendes ametkondades ja igas organisatsioonis sisemiselt räägitakse asja nii nagu nad. Räägitakse asju nagu inimesed arvavad ning väljapoole räägitakse välja mõeldud mõte,“ lausus Kuiv.

Kuiva sõnul on  WikiLeaksi seltskond süüdimatu, sest nad varjavad ennast ning püüavad seda asja teha kuidagi põranda all. „Kui sa nii kõva mees oled ja kõigi peale tahad suure kaarega lasta, siis seisa sirgelt ja vastuta ka selle eest, mida sa teed,“ kommenteeris Kuiv.

„See on ju selge, et inimestel on oma arvamus ning ei saa WikiLeaksist aru, mis selle asja eesmärk on,“ kommenteeris Kuiv.

Kuiva arvates igal juhul tehakse halba Lääne riikidele ja siis hakkad mõtlema aga kelle huvides see halb Lääne riikidele on?

Kuiv ei mõista ka WikiLeasi, miks on WikiLeaksi uus sihtmärk USA pank. „Kõik haritud inimesed maailmas teavad, et USA dollar põhineb ainult Ameerika relvadele, mida seal veel avastada on?,“ küsis Kuiv.  "Kas nad avastavad seda, et USA dollaril pole tegelikult tagatist, või kõik on üks kaardi majake? see on ju teada!“ rääkis Kuiv.

Ta ütles, et selle jaoks pole see vandenõu, kes on vähegi kursis asjadega.

„Tavaline inimene tänaval, kui ta saabki teada, kuidas USA pank seal tegelikult mingit asju maailmas organiseerib, mis talle see ikka ütleb? Teadja inimesed teavad ammu, et kogu USA rahasüsteem ja kogu globaalsed börsid on üks mull ja nad poseerivad ainult teoreetilisel ja virtuaalsel väärtusel, seal taga ei pruugi mingit väärtust olla ja see ongi inimühiskonna eripära tänapäeval,“ rääkis Kuiv.

Saame teada, et USA dollaril polegi mingisugust väärtust, seda trükitakse iga päev suurte kastide kaupa juurde ja mina tean seda ja mulle ei ole see mingi uudis, lisas ta.

„Mina arvan üldse et ei ole vaja meedias ja internetis üles puhuda selliseid suuri paljastusi,“ lausus Kuiv.

Loomulikult see kahjustab ühiskonda, milleks see kõik hea on aru ma ei saa. Võib-olla see ei olegi kõik tõsi ja hoopis väljamõeldis WikiLeaksis või dokumendid on kõik võltsitud, miks keegi nii ei küsi, lisas Kuiv.

Hetkel kuum