Sirje Rank • 6. detsember 2010 kell 7:23

FT: Saksamaal Euroopa parim rahandusminister

Briti majandusleht Financial Times valis 2010. aasta parimaks rahandusministriks Euroopas Saksamaa rahandusministri Wolfgang Schäuble.

Esiviiskusse pääsesid ka Rootsi ja Soome rahandusministrid Anders Borg ja Jyrki Katainen neljandal ja viiendal kohal, edestatuna oma Poola ja Prantsusmaa kolleegist teisel ja kolmandal kohal.

Rahandusministrite reastamisel võttis leht arvesse nii kandidaadi poliitilist mõjukust kui usaldusväärsust välisturgude silmis ning olukorda riigi majanduses.

FT möönab, et Schäuble valik võib tekitada vastakaid tundeid, kuna mitmetel olulistel hetkedel selle aasta jooksul on Saksamaa seisukohad pahameelt või isegi probleeme põhjustanud – olgu see viivitamine Kreeka abistamisel või ennatlikult üles võetud teema investorite kaasamisest raskustesse sattunud riikide väljaaitamise kulude katmisel. Samas pole kahtlust, et Saksamaa majanduse toibumine on olnud tänavu muljetavaldav ning samuti näitas Saksamaa eeskuju riigi finantside korrastamisel.

Rootsi rahandusministri kohta kirjutab FT, et Anders Borgist on saanud Euroopas üks autoriteetsemaid hääli majandusteemadel, kelle mainet toetab Rootsi majanduse kiire toibumine. Viimane tegur – majanduse kiire toibumine – on pingereas tõstnud ka Soome rahandusministrit. 

Hetkel kuum