Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  17 aastat tagasi erastasid vennad Raigid Tartu leivakombinaadi

  Äripäev avaldab tänavu igapäevast ärikalendri sarja, kust saab lugeda, mis on juhtunud Eesti majanduses sellel konkreetsel päeval viimase kahekümne aasta jooksul.

  17 aastat tagasi
  20.12.1993. Neeme ja Vambola Raigi firma AS Pere Leib erastas 30 miljoni krooni eest RASi Tartu Leivakombinaat (alates 5.09.05 kuulub Pere Leib ärimees Rein Kilgi osalusega toiduainetööstuskontserni ASi Pere).
  20.12.1993. AS Kaguraadio ostis ME Põlva Raadio, ainsa pakkujana Põlva maavalitsuse korraldatud oksjonil osalenud Kaguraadio maksis kohaliku raadiojaama eest 50 000 krooni (Kaguraadio, mille omanikeringis olid Georg Pelisaar ja Edgar Savisaar, pankrotistus 9.11.01).
  20.12.1993. AS Eesti Coca-Cola Joogid hakkas tootma karastusjooki Sprite.
  15 aastat tagasi
  20.12.1995. Riigikogu võttis vastu 1996. aasta riigieelarve, mille maht oli 13,253 miljardit krooni.
  14 aastat tagasi
  20.12.1996. Hansapank müüs Rootsi FöreningsSbarbankenile (Swedbank) 12,5 protsendilise osaluse Hoiupangas umbes 130 miljoni krooni eest; Hansapangale jäi veel alles 4,26 protsendi suurune osalus Hoiupangas (Hansapank ühendas endaga Hoiupanga ametlikult 13.07.98).
  20.12.1996. Sai teatavaks, et AS Tallinna Kaubamaja ostis 51 protsenti protsenti ASi Tartu Kaubamaja aktsiatest (Tallinna Kaubamaja sai Tartu Kaubamaja ainuomanikuks 3.04.01).
  20.12.1996. Hulgikaubandusfirma AS Kaupmees avas Pärnus üle 2000 ruutmeetri suuruse lao.
  20.12.1996. Guy Sundqvist lahkus ASi Eesti Telefon peadirektori kohalt.
  12 aastat tagasi
  20.12.1998. ASi Tallinna Lennujaam endine juhatuse esimees Mati Sõrmus sooritas enesetapu, lastes end maha (Sõrmus oli Tallinna Lennujaama eesotsas alates 1997. aasta augustist ning ta võeti sellelt ametilt maha 1998. aasta juulis; alates 2.03.92 kuni 1994. aasta suveni oli Sõrmus lennuameti peadirektor).
  11 aastat tagasi
  20.12.1999. Seesam Elukindlustuse AS võttis üle raskustesse sattunud kindlustusfirma Polaris-Elu kindlustusportfelli (Polaris-Vara kindlustuslepingud võttis AS Sampo Eesti Varakindlustus üle 20.05.99).
  20.12.1999. Tallinna linnakohus kuulutas välja ehitusfirma ASi Feer pankroti.
  10 aastat tagasi
  20.12.2000. Ehitaja andis üle Kuressaare sanatooriumi, mis läks maksma ligi 70 miljonit krooni ja kus oli 300 kohta.
  7 aastat tagasi
  20.12.2003. Kirde-Eestis Ahtmes asunud vagunikoostetehase omanik AS UVZ & AVR avas rongivaguneid ja teedeehitustehnikat tootva tehase esimese järgu, mis läks maksma 80 miljonit krooni.
  6 aastat tagasi
  20.12.2004. Erki Aavik lahkus rapsiõlitehase ASi Werol Tehased juhatuse esimehe kohalt seoses tema poolt sooritatud kriminaalsete tehingutega (Aavik oli Werol Tehaste eesotsas alates 20.06.03).
  4 aastat tagasi
  20.12.2006. Tallinnas Pärnu maanteel asuvas, ASile Tarmel kuuluvas madratsi ja porolooni tootmishoones puhkes õhtul tulekahju, milles hukkus kaks tehases töötanud naist (hävinud hoone kindlustusväärtus oli ligi 20 miljonit krooni; Tarmel avas 7.06.07 Maardus uue madratsitehase).
  3 aastat tagasi
  20.12.2007. Rahvusvaheline hamburgerikett McDonald´s Corporation andis kõik oma 19 Balti maades (neist 7 Eestis) asuvat restorani frantsiisilepingu alusel üle Malta firmale Premier Capital.
  20.12.2007. Hotellikett Hilton sulges oma 2001. aastal Tallinnas avatud kõnekeskuse, sest Eestis ei jätkunud piisavalt eri Euroopa keeltes rääkivaid teenindajaid.
  Allikad: Äripäev, aastaraamat Kes? Mis? Kus?, ajakiri Eesti Majanduslugu jm.
   
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Tõnu Mertsina: tarneahelaid ootavad ees suured muutused
Ettevõtted muudavad oma tootmise asukohti – kas siis viies neid poliitiliselt sobivamatesse ja turvalisematesse riikidesse või lõpptarbijatele lähemale. Ent tarneahelate ümberkujunemine toimub aeglaselt ja selle mõju hakkab avalduma veelgi aeglasemalt, kirjutab Swedbanki peaökonomist Tõnu Mertsina.
Ettevõtted muudavad oma tootmise asukohti – kas siis viies neid poliitiliselt sobivamatesse ja turvalisematesse riikidesse või lõpptarbijatele lähemale. Ent tarneahelate ümberkujunemine toimub aeglaselt ja selle mõju hakkab avalduma veelgi aeglasemalt, kirjutab Swedbanki peaökonomist Tõnu Mertsina.
ELMO näeb enda kaugjuhitaval tehnoloogial rakendust ka sõjatööstuses
Tallinna kommunaalameti igavene juht paneb ameti maha
Linnasüsteemis 46 aastat töötanud, neist 25 aastat Tallinna keskkonna- ja kommunaalametit juhtinud Ain Valdmann teatas, et paneb alates 1. oktoobrist ameti maha.
Linnasüsteemis 46 aastat töötanud, neist 25 aastat Tallinna keskkonna- ja kommunaalametit juhtinud Ain Valdmann teatas, et paneb alates 1. oktoobrist ameti maha.
Soomlased ehitavad Helsingisse 400 miljonit maksva soojuspumba
Mereveest sooja tootmine, mida plaanitakse ka Tallinnas, saab Soome pealinnas peatselt tõeks: Helsingi sooja- ja elektritootja Helen plaanib 400 miljoni euro eest püstitada pealinna Salmisaarele tohutu mereveel töötava soojusvaheti.
Mereveest sooja tootmine, mida plaanitakse ka Tallinnas, saab Soome pealinnas peatselt tõeks: Helsingi sooja- ja elektritootja Helen plaanib 400 miljoni euro eest püstitada pealinna Salmisaarele tohutu mereveel töötava soojusvaheti.
Kaubalaev Kadri jõudis Kaliningradi: Eesti laevafirma veab Venemaa kaupa Euroopasse
Eelmisel nädalal sõitis laevafirma Hansa Shippingu laev Muuga sadamast Kaliningradi, kuid ettevõtte juhatuse liikme ja ühe omaniku Ants Ratase sõnul ettevõte Eesti ja Venemaa vahel kaupa sisuliselt ei vea.
Eelmisel nädalal sõitis laevafirma Hansa Shippingu laev Muuga sadamast Kaliningradi, kuid ettevõtte juhatuse liikme ja ühe omaniku Ants Ratase sõnul ettevõte Eesti ja Venemaa vahel kaupa sisuliselt ei vea.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.