Jaana Pikalev • 22. detsember 2010 kell 10:14

ERGO maksis novembris hüvitisi 39 miljoni eest

ERGO Kindlustus hüvitas novembris 2033 varakahjujuhtumit 39 miljoni krooni ulatuses. Võrreldes möödunud aasta novembriga on hüvitiste summa kasvanud 8%.

Kasv on tingitud tsiviilvastutuskindlustuse hüvitiste ja reisikindlustuse hüvitiste summade märgatavast kasvust. Nii hüvitas ERGO novembris tsiviilvastutuskindlustuse kahjusid neli korda suurema summa ulatuses, suurusjärgus 3,9 miljonit krooni. Reisikahjusid korvas selts möödunud kuul 265 korral ligi 1,7 miljoni krooni ulatuses.

Jätkuvalt kasvatab reisikahjude arvu lennugraafikumuutuste sagenemine. ERGO kindlustusdirektor Andres Konsapi sõnul moodustavad lennugraafikumuudatused 60% kõikidest reisitõrgetest. "Eeskätt ohustavad lennugraafikumuudatused reisijad, kes kavandavad reisi jätkulendudega," märkis ta.

Konsapi sõnul tuleb reisitõrkekindlustust ostes pöörata tähelepanu kahele nüansile, et kindlustada endale turvalisem reis. "Reisitõrget ostes soovitan kindlustusvõtjal veenduda, et reisikindlustusega ostetav reisitõrke kaitse hakkab kehtima kohe, kaitseb ka lennugraafikumuudatuste eest ning katab mõistlikud ja põhjendatud kulud uute piletite ostmisel. Sellisel juhul ei tekita lennugraafikumuudatused  reisijale lisakulutusi ka siis, kui tuleb osta esialgsest kallimad piletid," märkis Konsap.

Enim maksis ERGO hüvitisi tavapäraselt kaskokindlustuses, korvates 14 miljoni krooni ulatuses kokku 926 kahjujuhtumit, ja liikluskindlustuses 10,7 miljonit krooni ulatuses 544 avariikahjut.

Käesoleva aasta esimese üheteistkümne kuuga on ERGO Kindlustus hüvitanud kahjusid kokku 432 miljoni krooni ulatuses, mis on 6,2% võrra vähem kui möödunud aasta sama perioodiga.

Novembris teatati ERGO-le 1936 kahjujuhtumist, mis on 17% rohkem kui eelmisel aastal samal ajal. Kahjuteadete hulka suurendas reisi-, õnnetusjuhtumi- ja liikluskahjuteadete arvu kasv võrreldes mulluse novembriga. Kõige rohkem laekus novembris tavapäraselt kaskokahjude teateid, kokku 827 korral.

Kindlustusmakseid kogus ERGO Kindlustus 2010. aasta novembris 52,9 miljonit krooni, mis on 6,3% vähem kui 2009. aasta novembris.

Enim kindlustusmakseid laekus novembris tavapäraselt kasko- ja liikluskindlustusest vastavalt 18 miljonit krooni ja 13,7 miljonit krooni. Võrreldes mulluse novembriga kasvas transporditavate kaupade kindlustuse ja õnnetusjuhtumikindlustuse maksete laekumine 63% ning reisikindlustuse maksete laekumine 50%. Eelmise aasta novembriga võrreldes vähenes liikluse-, kasko-, ettevõtete varakindlustuse ja kodukindlustuse maksete laekumine.

Hetkel kuum