Birjo Must • 22. detsember 2010 kell 8:41

Murakas: erakondade rahastamine saagu läbipaistvaks

Võiksime kiriku rahastamise skeemist jõuda sinnamaani, et lõpuks saame sellise riigi, kus erakondade rahastamine on läbipaistev, ASi E-Piim juhatuse esimees Jaanus Murakas.

„Selle skandaali globaalsem võit demoraatiale oleks see, kui algatataks ühiskonnas diskussioon, et üks demokraatia alus on ikkagi erakondade läbipaistev rahastamine,“ arvas Murakas lisades, et see on Eestis lonkav ja pidurdab arengut.

"Konkreetse juhtumi puhul peaksime aru saama, kas puht õiguslikult on Savisaare käitumine süüdiv või on tegemist eetilise veaga,“ rääkis Murakas nentides, et eetiliste vigade peale ei pöörata meil enam kahjuks ammu tähelepanu.

Murakas on enda sõnul tööde-tegemistega niivõrd hõivatud olnud, et ei ole kursis eile õhtuste täna varahommikuste uudistega nende nö kirikurahade suhtes. „Mul ei ole seetõttu ka Savisaare käitumise suhtes oma seisukohta kujunenud, kuna selleks on tarvis rohkem vaeva näha, et saada aru, kus on tõde,“ ütles ta. 

Hetkel kuum