Kadrin Karner • 22. detsember 2010 kell 8:26

Veidemann: mul on Savisaare pärast häbi

Rahvarinde asutajate hulka kuulunud Rein Veidemann ütles ERRi uudisteportaalile, et tal ei ole põhjust kahtlustada, et kaitsepolitsei oleks midagi välja mõelnud, ja et tal on Savisaare käitumise pärast masendavalt häbi.

"Aga see mõnevõrra ei üllata ka, sest ka varasematel aegadel on ta olnud kohutavalt enesekindel ja tegutsenud, pidamata nõu oma mõttekaaslaste ja isegi erakonna juhatuse või volikoguga. Sellest on küll väga kaua aega tagasi, kui mina seal ringis olin, nii et ma ei tea, kas seal olukord on muutunud, aga tõenäoliselt ei ole muutunud," rääkis ta.

Aastatel 1992–96 Keskerakonda kuulunud Veidemann meenutas Savisaare lindiskandaali 1995. aastal, öeldes et see on väga tõsine paralleel praegu lahvatanud rahaküsimislooga, mis paneb umbusaldama kogu Eesti poliitikat.

"Iga poliitik, olgu ta koalitsioonis või opositsioonis, peab teadma, et ta vastutab kogu poliitilise kultuuri olemasolu eest Eestis, ja mul on häbi, et riigikogu on ikka kõrvale hiilinud parteide ja valimiste rahastamise läbipaistvust tagava seaduse vastuvõtmisest," ütles Veidemann.

Hetkel kuum