Koit Brinkmann • 23. detsember 2010 kell 6:23

Seppik: käib suurte meeste mäng

Ain Seppikut on peetud Edgar Savisaare lähimaks võitlus-kaaslaseks, praegu on ta aga Savisaare suuremaid kriitikuid.    

Ain Seppiku pojad on olnud Keskerakonna toetajad ning aitasid ka Savisaarel hankida aasta tagasi 2,7 miljoni krooni suuruse laenu. Raha tuli Briti Neitsisaartel asuvast offshore-firmast. Eilsel pressikonverentsil soovitas Savisaar offshore-firmat puudutavad küsimused Ain Seppikule esitada.

Intervjuu Ain Seppikuga.

Edgar Savisaar ütles, et Teie tegelesite tema laenuasjadega?

Ei, meie… mina ei tegelenud tema laenuasjadega. Tema sai laenu sellelt firmalt, kellest on ammu räägitud, ja sellega see tegelemine lõppeski.

Aga selles mõttes vastab tõele, et Teie aitasite seda laenu vormistada?

Ei-ei-ei, miks ma pidin vormistada aitama, sest ta tunneb minu poegi ise väga hästi ja mina ütlesin, et võid minna ja küsida. Ta läks, küsis ja saigi. Minu teada vormistati see sealsamas ja ta kirjutas laenulepingule alla.

Savisaar ütles pressikonverentsil: Ma palun kõik need küsimused Ain Seppikule esitada, mina ajasin oma laenuasju temaga ja ma ei oska Bravotexi tagamaid kuidagi kommenteerida.

Mina ka ei oska kommenteerida. Aga teie skeemid… te ikka millestki ei õpi. Ühe lahingu te juba kaotasite, kui Peeter Raidla joonistas igasuguseid skeeme. Nüüd olete teie igasugu suvalised asjad kokku pannud. See on lihtsalt uskumatu. Seekord me muidugi kohtusse ei kaeba, see on mõttetu. Mingid asjad on kokku pandud põmm-põmm-põmm, väga hea fantaasia!

Aga tema laenu kohta ma ei oska rohkem midagi öelda.

Kas teie vahelt on must kass läbi jooksnud? Võtsite väga jõuliselt sõna Kuku raadios ja nüüd Savisaarelt selline lause, et Ain Seppik tegeles tema laenuasjadega.

Ütlesin, nagu seis on, ega siin midagi teha ei ole.

Kas Savisaar peaks tagasi astuma?

Mina ei ole nii öelnud ja ei ütle seda ka täna.

Ta peaks siis tagasi astuma, kui ta leiab, et need faktid on õiged. Sel juhul ma ei näe muud võimalust. Aga kui ta leiab, et see on poliitiline tellimus, laim, siis demokraatlikus riigis lahendatakse need küsimused kohtus au ja väärikust kaitstes.

Kas Teie arvates on need kaitsepolitsei väljatoodud faktid õiged?

Ma ei oska seda öelda, see on loetelu ja nad peaksid olema kuidagi millegagi kindlustatud, kahtlemata. Mingi allikas on, kust need saadi. Selle kohta ma ei oska midagi öelda, sest see on endiselt kaetud riigisaladusega.

Kalle Laanet võttis küll hommikul raadios väga jõuliselt sõna.

See on usu küsimus - kas sa usud või mitte. Mina olen oma eelmise elu tõttu, kus ma olin mitmetes ametites, õppinud alati kahtlema. Kui ei ole asjad väga selged, tuleb kahelda.

Seekord on kahtlemata tegemist väga tõsise dokumendiga, mida tuleb kommenteerida, mille kohta tuleb selgus tuua ja seda saab teha ainult kohtu kaudu. Siis on võimalik neid tõendeid kontrollida.

Kas erakonnas kogunetakse ka nüüd selle asjaga seoses?

Minu teada käivad igasugused koosolekud.

Isegi öösel?

Võimalik. Mina öösel magasin, mis siin ikka pabistada. Võimalik, sest eks töötajate massid peavad vastavalt stsenaariumile avaldama juhile toetust. Selleks korraldatakse rida koosolekuid, see on tavaline skeem igas erakonnas.

Miks hakkas levima linnalegend, et Teie olite kogu info lekitamise taga?

Ma püüdsin ise ka selles selgusele jõuda, aga ei ole allikat leidnud.

Küsimus pole selles, kes sellest rääkis, vaid selles, kes raha küsis.

Kui need kaks asja hakkavad segamini minema, siis on meil õnnetus majas.

Kas Te Sergei Petrovi teate?

Tean küll.

On tal endise miilitsa taust?

Ma tean, et ta on kunagi miilitsas teeninud. Ma arvan, et see mees on praegu küll kõige süütum vend. Nagu Velman.

Ja ka Boroditš?

Boroditš ka. Lihtsalt ei maksa kuningaid ja ettureid segamini ajada. Siin on suurte meeste mäng, kus öeldakse, sina teed seda ja valmis. Ma üldse ei pööraks Petrovile tähelepanu.

Hetkel kuum