Indrek Kald • 22. detsember 2010 kell 13:16

Savisaar lõi oma tõekomisjoni

Keskerakonna juhatus otsustas täna moodustada oma tõekomisjoni, mis peab töö lõpetama 28. detsembriks. Komisjon küsib infot nii Vladimir Jakuninilt kui ka kapolt ning loodab ligi pääseda ka riigisaladustele.

Komisjoni esimeheks nimetati Kalle Klandorf, pikaaegne politseitöötaja ja praegune Lasnamäe linnaosa vanem. Aseesimehed on riigikogu liikmed Evelyn Sepp ja Mailis Reps. Lisaks kuuluvad komisjoni riigikogulased Enn Eesmaa ja Lembit Kaljuvee, parteiajalehe Kesknädal peatoimetaja Urmi Reinde ja Tallinna linnavolikogu liige Andres Rozalka.

Püüame rääkida kõigi asjaomaste isikutega, sh Vene poolega ja kapoga. Kanname töö sisu ette juhatusele, selgitas Klandorf. Ta lisas, et infot küsitakse ka väidetavalt erakonnale 1,5 miljonit eurot toetust lubanud Vene Raudtee juhilt Vladimir Jakuninilt.

Evelyn Sepp lisas, et kuna komisjoni kuulub mitu riigikogu liiget, kellel oma ameti tõttu on riigisaladuse luba, siis pääsevad nad ligi ka kapo salajasematele materjalidele.

Ajakirjaniku küsimusele, kas oma komisjoni moodustamine tähendab, et Keskerakonna juhatuse homsel koosolekul ei kerki Savisaare umbusaldamise teema, vastas linnapea, et partei juht peab olema alati valmis, et juhatuse koosolekul võib tema umbusaldamine kõne alla tulla.

Kell 16 Keskerakonna büroos Tallinna vanalinnas alanud pressikonverentsil osalesid Keskerakonna esimees Edgar Savisaar, riigikogu põhiseaduskomisjoni aseesimees Evelyn Sepp ning Lasnamäe linnaosavanem ja endine Tallinna aseprefekt Kalle Klandorf.

Oma pressikonverentsidel ja kirjalikes avaldustes on Savisaar kasutanud korduvalt sõna kirikuskandaal, püüdes sellega suunata süüdistuste teravikku Venemaalt raha küsimise teemalt Lasnamäele vene kiriku ehitamise väidetavale takistamisele.

Hetkel kuum