• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Savisaar lõi oma tõekomisjoni

  Keskerakonna juhatus otsustas täna moodustada oma tõekomisjoni, mis peab töö lõpetama 28. detsembriks. Komisjon küsib infot nii Vladimir Jakuninilt kui ka kapolt ning loodab ligi pääseda ka riigisaladustele.

  Komisjoni esimeheks nimetati Kalle Klandorf, pikaaegne politseitöötaja ja praegune Lasnamäe linnaosa vanem. Aseesimehed on riigikogu liikmed Evelyn Sepp ja Mailis Reps. Lisaks kuuluvad komisjoni riigikogulased Enn Eesmaa ja Lembit Kaljuvee, parteiajalehe Kesknädal peatoimetaja Urmi Reinde ja Tallinna linnavolikogu liige Andres Rozalka.
  Püüame rääkida kõigi asjaomaste isikutega, sh Vene poolega ja kapoga. Kanname töö sisu ette juhatusele, selgitas Klandorf. Ta lisas, et infot küsitakse ka väidetavalt erakonnale 1,5 miljonit eurot toetust lubanud Vene Raudtee juhilt Vladimir Jakuninilt.
  Evelyn Sepp lisas, et kuna komisjoni kuulub mitu riigikogu liiget, kellel oma ameti tõttu on riigisaladuse luba, siis pääsevad nad ligi ka kapo salajasematele materjalidele.
  Ajakirjaniku küsimusele, kas oma komisjoni moodustamine tähendab, et Keskerakonna juhatuse homsel koosolekul ei kerki Savisaare umbusaldamise teema, vastas linnapea, et partei juht peab olema alati valmis, et juhatuse koosolekul võib tema umbusaldamine kõne alla tulla.
  Kell 16 Keskerakonna büroos Tallinna vanalinnas alanud pressikonverentsil osalesid Keskerakonna esimees Edgar Savisaar, riigikogu põhiseaduskomisjoni aseesimees Evelyn Sepp ning Lasnamäe linnaosavanem ja endine Tallinna aseprefekt Kalle Klandorf.
  Oma pressikonverentsidel ja kirjalikes avaldustes on Savisaar kasutanud korduvalt sõna kirikuskandaal, püüdes sellega suunata süüdistuste teravikku Venemaalt raha küsimise teemalt Lasnamäele vene kiriku ehitamise väidetavale takistamisele.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Repliik: et kalli elektri talumise valu meenuks ka soojal suvel
Aastaaegade vaheldumine annab ka Eesti avalikule arvamusele hooajalise iseloomu. Just praegu, kui elektri hind on laes, tuleks küsida, kas mõni korralik tänapäevane tuulepark on tõesti nii talumatu, et sellele tuleb pidevalt rahalist ja poliitilist lõivu maksta, kirjutab Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv.
Aastaaegade vaheldumine annab ka Eesti avalikule arvamusele hooajalise iseloomu. Just praegu, kui elektri hind on laes, tuleks küsida, kas mõni korralik tänapäevane tuulepark on tõesti nii talumatu, et sellele tuleb pidevalt rahalist ja poliitilist lõivu maksta, kirjutab Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv.
Börs: tehnoloogiasektor tõi turgudele suure tõusu
USA suurimad aktsiaindeksid lõpetasid tänase päeva tugeva tõusuga, sest mure koroonaviiruse omikronitüve pärast laabus. Eelkõige osteti tehnoloogiasektori aktsiaid, vahendab Reuters.
USA suurimad aktsiaindeksid lõpetasid tänase päeva tugeva tõusuga, sest mure koroonaviiruse omikronitüve pärast laabus. Eelkõige osteti tehnoloogiasektori aktsiaid, vahendab Reuters.
Euroopa aasta idufirmade seast tõusevad esile Wise ja Wolt
Euroopa idufirmad ja eeskätt tehnoloogiasektorist tõmbavad tänavu raha kokku rekordilised 107 miljardit eurot, mida on aasta varasemast ligikaudu kolm korda rohkem, vahendab CNBC.
Euroopa idufirmad ja eeskätt tehnoloogiasektorist tõmbavad tänavu raha kokku rekordilised 107 miljardit eurot, mida on aasta varasemast ligikaudu kolm korda rohkem, vahendab CNBC.
Omikron jõudis Lätti
Omikroni nimega uus koroonatüvi tuvastati pühapäeval Lätis, vahendab Läti ringhääling LSM.
Omikroni nimega uus koroonatüvi tuvastati pühapäeval Lätis, vahendab Läti ringhääling LSM.