Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  17 aastat tagasi asutasid 4 ärimeest kütusefirma Alexela Oil

  Äripäev avaldab tänavu igapäevast ärikalendri sarja, kust saab lugeda, mis on juhtunud Eesti majanduses sellel konkreetsel päeval viimase kahekümne aasta jooksul.

  20 aastat tagasi
  27.12.1990. Tegevust alustas turismiamet (turismiamet tegutses täpselt kümme aastat, alates 1.01.01 võttis turismiameti funktsioonid üle Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse (EAS) turismiagentuur.
  27.12.1990. Balti Kindlustuse AS sai tegevuslitsentsi.
  18 aastat tagasi
  27.12.1992. Eesti esimene kohalik telekanal, Tartus tegutsev Alo TV alustas tegevust, andes eetrisse kolmetunnise otsesaate.
  17 aastat tagasi
  27.12.1993. RAS Leibur erastati 75 miljoni krooni eest ASile Offero (jätkas ASi Leibur nime all), mille osanikeks olid Soome üks suuremaid toiduainete tootjaid Cultor (55%), Rootsi firma Cerealia (25%) ja Tallinna Pank (20%).
  27.12.1993. Juhan Kolk, Urmas Past, Heiti Hääl ja Aivar Riisalu asutasid vedelkütuste müügifirma AS Alexela Oil.
  16 aastat tagasi
  27.12.1994. Urve Vool asus tööle tööturuameti peadirektorina (Vool oli tööturuameti eesotsas kuni 15.11.99).
  14 aastat tagasi
  27.12.1996. Eesti suurima seakasvatusmajandi ASi Ekseko aktsionärid kinnitasid ASi ETCF Grupp kaasamise ettevõtte tuumikaktsionäriks.
  11 aastat tagasi
  27.12.1999. Erastamisagentuur müüs ASi Eesti Teadeteagentuur (ETA) 2 miljoni krooni eest Peeter-Erik Otsaga seotud OÜ-le Rose Marketing (ETA pankrotistus 22.09.00).
  10 aastat tagasi
  27.12.2000. Viis inkassofirmat asutasid mittetulundusühingu Eesti Võlanõudjate Liit.
  27.12.2000. Tallinna linnakohus kuulutas välja ASi Mõigu EK Ehitus pankroti.
  27.12.2000. Luurekoordinaator Erik-Niiles Kross vabastati ametiülesannete täitmisest (Kross esitas 22.12.00 lahkumisavalduse, sest riigikontroll heitis talle ette valitsuse krediitkaardiga isiklike arvete maksmist).
  9 aastat tagasi
  27.12.2001. Karksi õlletehas AS Karme lõpetas õlletootmise ja keskendus veinitootmisele (Karme käivitas taas õlletootmise 2009. aastal).
  8 aastat tagasi
  27.12.2002. Ida-Viru maakohus mõistis Kohtla-Järve linnavoliniku ja linna vee-ettevõtte Viru Kommunaalteenuste ASi juhi Nikolai Knjazevi tapnud, ekspolitseinikule Aleksei Maksimovile 15-aastase vanglakaristuse, Kohta-Järve omaaegne rahvasaadikute nõukogu täitevkomitee esimees Valri Loidap sai aastase vanglakaristuse; Viru ringkonnakohus jättis 25.04.03 maakohtu otsuse muutmata; ärimees Nikolai Knjazev tapeti 29.05.01).
  6 aastat tagasi
  27.12.2004. Maksuamet ja politseiamet sõlmisid koostöökokkuleppe, mille kohaselt hakati kooskõlastama poolte tegevusi ning vältima dubleerimist süütegude ja teiste õigusrikkumiste tõkestamisel ja avastamisel.
  27.12.2004. Tartu maakohus kinnitas lihtmenetluse kokkuleppe, mille kohaselt pidi ERA Panga endine juht Andres Bergmann minema vangi kolmeks aastaks ja kuueks kuuks; ERA Panga juhatuse endisele liikmele Peep Akkelile mõisteti kaheaastane vangistus, millest kuus kuud tuli reaalselt ära kanda ja ERA Panga Tallinna filiaali endine juht Raivo Link sai ühe aasta ja üheksa kuu pikkuse tingimisi karistuse; lisaks mõistis kohus Bergmannilt ERA Panga kasuks välja 7,3 miljonit krooni ja Akkelilt 2,7 miljonit krooni (Bergmann vabanes ennetähtaegselt vanglast 5.12.05).
  27.12.2004. Saare maakohus kuulutas välja ASi Nasva Ehitus pankroti.
  4 aastat tagasi
  27.12.2006. Tallinna börsil peatati kauplemine erastamisväärtpaberitega (EVP); neli päeva hiljem ehk 31.12.06 lõppes EVPde kasutamine maksevahendina maa ja eluruumide erastamisel.
  Allikad: Äripäev, aastaraamat Kes? Mis? Kus?, ajakiri Eesti Majanduslugu jm.
   
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Poliitmuda lendab mis kole, aga tegelikult pole katki midagi
Uue haigla ja raudtee rahastamisest taganemise otsust hinnates tuleb eristada kaht mõõdet – poliitilist ja sisulist, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Uue haigla ja raudtee rahastamisest taganemise otsust hinnates tuleb eristada kaht mõõdet – poliitilist ja sisulist, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Marek Kiisa nipid iduinvesteeringute valimiseks
Riskikapitalifondi Nordic Ninja kaasasutaja Marek Kiisa rääkis InvesteerimisFestivalil, et idufirmade puhul on kõige tähtsam asutaja suutlikkus rasketes olukordades toime tulla ja vajaduse korral suunda muuta.
Riskikapitalifondi Nordic Ninja kaasasutaja Marek Kiisa rääkis InvesteerimisFestivalil, et idufirmade puhul on kõige tähtsam asutaja suutlikkus rasketes olukordades toime tulla ja vajaduse korral suunda muuta.
Neinar Seli: mul on praegu täpselt samasugune tunne nagu 2008. aastal
Äripäeva Rikaste TOPi esiotsas figureeriv ja Eesti ärimaailma suurim otsustaja Neinar Seli soovitas praegu hoida kainet mõistust ja uskuda, et varsti läheb paremaks. “Tark ei torma, see aeg tuleb üle elada,” ütleb Seli.
Äripäeva Rikaste TOPi esiotsas figureeriv ja Eesti ärimaailma suurim otsustaja Neinar Seli soovitas praegu hoida kainet mõistust ja uskuda, et varsti läheb paremaks. “Tark ei torma, see aeg tuleb üle elada,” ütleb Seli.
Investeerimisplatvormi juht: rikkusest pole kasu, kui meil planeeti enam pole
“Kui me ühel hetkel oleme väga rikkad, aga meil pole enam planeeti, siis on sellest rikkusest väga vähe kasu,” ütles jätkusuutliku investeerimisplatvormi Grünfin juht ja asutaja Karin Nemec InvesteerimisFestivalil.
“Kui me ühel hetkel oleme väga rikkad, aga meil pole enam planeeti, siis on sellest rikkusest väga vähe kasu,” ütles jätkusuutliku investeerimisplatvormi Grünfin juht ja asutaja Karin Nemec InvesteerimisFestivalil.
Soomlastelt Mandatumi ostnud Invalda siseneb Eesti turule
Tänavu Sampo panga Mandatum kindlustuse Balti äride ostust teatanud Leedu varahaldur Invalda alustab pärast lubade saamist tänasest kindlustusäri Eestis, Lätis ja Leedus.
Tänavu Sampo panga Mandatum kindlustuse Balti äride ostust teatanud Leedu varahaldur Invalda alustab pärast lubade saamist tänasest kindlustusäri Eestis, Lätis ja Leedus.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.