Sirje Rank • 31. detsember 2010 kell 8:50

Üle 60% kreeklastest eurost ei loobuks

Detsembri viimastel nädalatel Kreekas läbi viidud küsitlus näitas, et 61% vastanuist hääletaks referendumil euroalal jätkamise poolt – Kreeka drahmi tahaks tagasi 29%.

Kreeka peaministrina eelistatakse näha praegust peaministrit George Papandreoud, keda toetas Kapa Researchi korraldatud küsitluses 38% vastanuist. Opositsioonis oleva konservatiivse Uue Demokraatia partei liidrit Antonis Samarast toetas 25%, vahendas agentuur Bloomberg.

Küsitlus toimus pärast seda, kui Kreeka parlament kinnitas 23. detsembril 2011. aasta eelarve, mis sisaldab kulude kärpimist ja maksude tõstmist kokku 14 miljardi euro ulatuses. Eesmärk on kärpida riigi eelarvedefitsiit 7,4%-le SKPst, mis on Kreekale antud 110 miljardi euro suuruse ELi ja IMFi abipaketi tingimus.

58% vastanuist arvas, et Kreeka suudab pankrotti vältida. Kokku küsitleti riigis 1047 inimest.

Hetkel kuum