• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kreeka peaminister kritiseeris Merkelit

  Kreeka peaminister Papandreou kritiseeris Saksamaad – oma peamist abistajat võlakriisis –, turge ärritanud ettepanekute eest jätta tulevases kriisihaldus-mehhanismis osa kuludest investorite kanda.

  Saksa seisukoht tekitas hapramas olukorras riikide jaoks nagu Iirimaa ja Portugal kõrgete intressimäärade spiraali, ütles Papandreou eile Pariisis, lisades, et see spiraal võib "selgroo murda" ning "riike pankrotti sundida", kirjutas Wall Street Journal.
  Paljud eurooplased ja sakslased eelkõige pole sellega nõus, et asendada turgudelt hangitav kapital blankoveksliga Euroopa maksumaksjatelt. Siit ka Saksamaa nõudmine, et edaspidi jääks osa kriisiabi kuludest investorite kanda. Ühtlasi loodetakse, et selline "range armastus" sunnib riigid elama võimaluste piires. "Meie ülesanne on ankurdada Euroopas uus stabiilsuskultuur," ütles kantsler Angela Merkel esmaspäeval toimunud CDU parteikongressil.
  Iirimaa kõrval on raha hind märgatavalt kallimaks läinud Portugali jaoks, kus välisminister spekuleeris nädalavahetusel, et riik võib olla sunnitud euroalalt lahkuma.
  Kreeka puhul näitab värskelt revideeritud statistika, et arvatust kõrgem eelarvedefitsiit ei võimalda Kreekal täita kevadel IMFilt ja ELilt saadud 110 miljardi euro suuruse abilaenu tingimusi. Selle järgi pidi eelarvedefitsiit tänavu alanema 8,1%-le SKPst, kuid jääb tõenäoliselt 9,4% tasemele. Avaliku sektori võlg kasvab aasta lõpuks 114%-le SKPst.
  Citigroupi ökonomisti Giada Giani sõnul võib Kreeka võlg 2013. aastaks paisuda juba 165%-le SKPst, mis suurendab intressikulu. "Oluliselt kõrgem võlaprofiil muudab Kreeka riigieelarve seisu veelgi hapramaks kui enne," nentis ta.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Tarmo Ulla: kui kukud, tõuse ja proovi uuesti!
Arvamuskonkursi Eduka Eesti toetaja, Swedbank Eesti juhatuse liige, eraisikute panganduse juht Tarmo Ulla teeb üleskutse panustada konkursile ideedega, mis aitavad suunata meie noori rohkem tegelema huviharidusega, et väärtustada meeskonnatööd.
Arvamuskonkursi Eduka Eesti toetaja, Swedbank Eesti juhatuse liige, eraisikute panganduse juht Tarmo Ulla teeb üleskutse panustada konkursile ideedega, mis aitavad suunata meie noori rohkem tegelema huviharidusega, et väärtustada meeskonnatööd.
Tallinna Sadama kommertsjuht ostis 10 000 euro eest aktsiaid
Tallinna Sadama juhatuse liige ja kommertsjuht Margus Vihman ostis eelmisel nädalal enam kui 10 000 euro eest Tallinna Sadama aktsiaid, selgub finantsinspektsiooni andmetest.
Tallinna Sadama juhatuse liige ja kommertsjuht Margus Vihman ostis eelmisel nädalal enam kui 10 000 euro eest Tallinna Sadama aktsiaid, selgub finantsinspektsiooni andmetest.
Põllumajandustootjate TOP: olukord on pinev, aga samas ka põnev
Tänavuse Põllumajandustootjate TOPi võitnud teraviljatootja Aru Põllumajanduse OÜ arendusjuhi Karl Lindami sõnul on olukord põllumajandussektoris pinev, ent samas ka põnev.
Tänavuse Põllumajandustootjate TOPi võitnud teraviljatootja Aru Põllumajanduse OÜ arendusjuhi Karl Lindami sõnul on olukord põllumajandussektoris pinev, ent samas ka põnev.
Digi-Eesti lööb Dubai Expol laineid burgeriga
Dubai maailmanäitusele Expo 2020 läks iga riik oma looga. Eesti sõnum on olla maailma kõige edasijõudnum digiühiskond, kuid muljet avaldab ka eestlaste burger.
Dubai maailmanäitusele Expo 2020 läks iga riik oma looga. Eesti sõnum on olla maailma kõige edasijõudnum digiühiskond, kuid muljet avaldab ka eestlaste burger.