• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Jürgen Ligi: majanduskasv tõotab küündida 4% kanti

  Majanduskasv tõotab küündida 4% kanti, mis oleks juba suur leevenemine, ning tööpuudus jätkab langust, usun, ametlikust prognoosist kiiremas tempos, prognoosis rahandusminister Jürgen Ligi käesolevat aastat.

  "Euroopa majandusele on 2011. keeruline aasta, kus kasvuväljavaateid ahistab nii kriisist ettevaatlik tarbimine kui meeleolu masendav riikide võlakriis. Suur eelis on riikidel, kes rahanduse kontrolli alla on saanud, ei pea teenindama suuri laene, kannata intressimäära tõusu all ega pea tõstma makse," märkis Ligi ja lisas, et Eesti kuulub aga kõige rõõmsamasse seltskonda - ka selle tõttu, et meie rahanduskultuuri jagavad meie eksportturud Soome, Rootsi ja Saksamaa. Ka on ministri hinnangul Eesti end viimase poolteise aastaga teadvustanud välisinvestorite ja turistide  jaoks, mis ei saa jääda praktilise mõjuta.
  "Majanduskasv tõotab küündida 4% kanti, mis oleks juba suur leevenemine, ning tööpuudus jätkab langust, usun, ametlikust prognoosist kiiremas tempos. Ent buumi ajal kinnistunud struktuursed probleemid oskuse ja vajaduse vahekorras ei lase sel langeda veel kiiremini. Meie suurim risk EL võlakriisi kõrval on valimised. Enamiku jaoks on eelarvedistsipliin ja euro vaid silt, mis ei ohja lubadusi. Kevadisi koalitsioonikõnelusi on selles meeleolus väga raske ette kujutada," märkis Ligi.
  Ettevõtlusele tuleb tema sõnul soovida ekspordiõnne ja investeerimist, et alanud kasvuga toime tulla. "Ja olude ettevaatlikku hindamist. Kiirele kasvule  järgnenud korrektsioon ei olnud juhuslik ega tagasi pööratav, keskenduda tasub tootlikkusele ja uuendusele, mitte kasumijaotusele ja palgakasvule," märkis rahandusminister.
   
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Tarmo Ulla: kui kukud, tõuse ja proovi uuesti!
Arvamuskonkursi Eduka Eesti toetaja, Swedbank Eesti juhatuse liige, eraisikute panganduse juht Tarmo Ulla teeb üleskutse panustada konkursile ideedega, mis aitavad suunata meie noori rohkem tegelema huviharidusega, et väärtustada meeskonnatööd.
Arvamuskonkursi Eduka Eesti toetaja, Swedbank Eesti juhatuse liige, eraisikute panganduse juht Tarmo Ulla teeb üleskutse panustada konkursile ideedega, mis aitavad suunata meie noori rohkem tegelema huviharidusega, et väärtustada meeskonnatööd.
Meta jääb vähemalt Nasdaqil esialgu Facebookiks edasi
Nime Meta Platformsiks vahetanud Facebook kaupleb veel mõnda aega Nasdaqi börsil vana sümboli FB all.
Nime Meta Platformsiks vahetanud Facebook kaupleb veel mõnda aega Nasdaqi börsil vana sümboli FB all.
Põllumajandustootjate TOP: olukord on pinev, aga samas ka põnev
Tänavuse Põllumajandustootjate TOPi võitnud teraviljatootja Aru Põllumajanduse OÜ arendusjuhi Karl Lindami sõnul on olukord põllumajandussektoris pinev, ent samas ka põnev.
Tänavuse Põllumajandustootjate TOPi võitnud teraviljatootja Aru Põllumajanduse OÜ arendusjuhi Karl Lindami sõnul on olukord põllumajandussektoris pinev, ent samas ka põnev.
Digi-Eesti lööb Dubai Expol laineid burgeriga
Dubai maailmanäitusele Expo 2020 läks iga riik oma looga. Eesti sõnum on olla maailma kõige edasijõudnum digiühiskond, kuid muljet avaldab ka eestlaste burger.
Dubai maailmanäitusele Expo 2020 läks iga riik oma looga. Eesti sõnum on olla maailma kõige edasijõudnum digiühiskond, kuid muljet avaldab ka eestlaste burger.