Sirje Rank • 11. jaanuar 2011 kell 3:05

Hiinale lisaks tuleb Euroopale appi Jaapan

Jaapan plaanib osta euroala riikide võlakirju, ühinedes Hiinaga võlakriisis Euroopa abistamiseks, ütles Jaapani rahandusminister.

Jaapani rahandusminister Yoshihiko Noda ütles täna Tokyos pressikonverentsil, et Jaapan plaanib kasutada oma valuutareserve enam kui 20% võlakirjade ostmiseks, mis emiteeritakse Iirimaa abistamiseks, vahendas agentuur Bloomberg.

„See on igati kohane, et Jaapan annab maailma juhtiva riigina oma panuse tehingu usaldusväärsuse tõstmiseks,“ ütles minister.

Hiina on samuti lubanud euroala aidata. Läinud nädalal ütles asepeaminister Li Keqiang, et Hiina kavatseb osta juurde Hispaania võlakirju. Hiina asepeaminister Wang Qishan ütles detsembri lõpus, et Hiina on astunud konkreetseid samme, et aidata Euroopa Liidul võlakriisist välja tulla.

Jaapani rahandusministri sõnad tugevdasid eurot.

 

Hetkel kuum