Pfizeri kasumit kergitas maksusoodustus

Rait Rebane 01. veebruar 2011, 20:13

Ravimitootja Pfizer üllatas investoreid täna kvartalitulemustega. Raporti kohaselt tõstis ettevõtte kasumit maksumuudatus, ühes kvartalitulemustega kergitas ravimifirma ka selle aasta prognoosi.

Täna teatas New Yorkis asuv ravimitootja, et neljandas kvartalis tõusis kasum aastataguselt 767 miljonilt 2,89 miljardit dollarini, ehk 36 sendini aktsia kohta. Ettevõtte kasumit kergitasid 2 miljardi dollari suurune maksudega seotud tulu ning madalamad ümberkorraldus- ning liitumiskulutused.

Pfizeri käive kerkis 16,5 miljardilt dollarilt 17,6 miljardi dollarini, FactSeti poolt jälgitavad analüütikud prognoosisid ravimitootjale keskmiselt kvartalikasumiks 46 senti aktsia kohta ning käibeks 16,99 miljardit dollarit.

Ühes heade tulemustega kergitas Pfizer ka tänavust aastaprognoosi, ettevõte ootab selleks aastaks kasumit 2,16-2,26 dollarit aktsia kohta ning käibeks 66-68 miljardit dollarit.

Ravimitootja teatas, et lisaks eelnevalt planeeritud 4 miljardile said nad õiguse osta veel 5 miljardi dollari eest aktsiaid tagasi. Aasta lõpuks plaanib ettevõte tagasi osta ligi 60 miljonit aktsiat, kogumaksumusega 5 miljardit dollarit.

Investorid võtsid Pfizeri tulemused soojalt vastu ning täna pärastlõunaks on aktsiahind kerkinud 5,54 protsenti 19,23 dollarini.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
01. February 2011, 20:13
Otsi:

Ava täpsem otsing