Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine
Kunagi varem teavitas Suurbritannia tervishoiuministeerium riigi elanikke, et liha toiduks kuritarvitamine kahjustab tervist. Täiskasvanutel soovitati süüa mitte rohkem liha kui 500 grammi nädalas.
Seega läksid tervislikku toitu ja eluviisi hindavad täiskasvanud üle köögiviljadieedile, suurendades samal ajal koormust spordisaalides. Praeguseks näitab nende inimeste vereanalüüs raua kriitilist puudust organismis. Seetõttu ei suuda keha sünteesida piisavalt hemoglobiini - valku, mis transpordib hapnikku.
Tekib pidev väsimus, millele lisanduvad kontsentreerumisraskused ja pearinglus. Kui asi veelgi hullemaks läheb, võivad juuksed välja langeda, pea valutama hakata, tekkida valud jalgades ja rinnas. On leitud ka aneemia ja hilisema vähi seoseid.
Vaid iga neljas britt tarbib päevas vähemalt 14,8 milligrammi rauda, mida peetakse soovituslikuks. Üldine liha tarbimine kukkus 2003. aasta 161 grammilt nädalas 91 grammini nädalas 2008. aastal.