JMP Securities kärpis Apple aktsiareitingut

Rait Rebane 16. märts 2011, 20:01

Viimastel kuudel tõusnud Apple aktsia sai kolmapäeval hoobi JMP Securitiesilt. Nimelt alandas firma analüütik Alex Gauna tehnoloogiagigandi aktsia reitingut „market outperformilt” „market performi” peale.

JMP Securitiesi analüütiku võib Apple’ile kahju tuua ettevõtte peamise tootmispartneri Hon Hai märkimisväärne toomisvõimsuse ja ka müügi aeglustumine. Gauna usub, et Hon Hai probleemide taga on peamiselt Jaapanis toimunud maavärin ning tsunami.

„Me ei tea Hon Hai tootmise ja müügi aeglustumise otsest põhjust, kui see võib otseselt mõjutada Apple toodete müüki,” teatas Gauna, „turul on suur konkurents, kui Apple ei suuda pakkuda telefone ja tahvel, siis see on positiivne uudis Androididele.”

Mees alandas Apple teise kvartali prognoositavad kasumit 5,49 dollarilt 5,1 dollarini aktsia kohta. IPadide ja iPhone’ide tootja aktsiahind on kolmapäeva lõunaks kukkunud 3,61 protsenti 332,95 dollarini.


 

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
16. March 2011, 20:01
Otsi:

Ava täpsem otsing