Ärikinnisvara läheb pealinnas kallimaks

ÄP 23. märts 2011, 00:00

1Partner Kinnisvara tegevdirektori Martin Vahteri sõnul on ärikinnisvaraturg alates 2010. aasta teisest poolest elavnenud.

"Pangad on valmis ootele pandud projektidele taas laenu andma ning sõlmima pikaajalisi finantseerimislepinguid. Samas oleks rahavoota ja konkreetse projektita tühja maatüki finantseerimine väga tavatu," ütles Vahter.

Kinnisvarafirma analüüsi kohaselt on näha teatud elavnemist ka äri- ja tootmispindade sektoris. Eeskätt tuntakse huvi moodsate ja keskmisest suuremate (alates 1500 ruutmeetrist) üüripindade vastu. Kasvanud on ka ostuhuvi.

Müügipakkumisi uute lao- ja tootmishoonete näol eriti ei ole, samas üüripakkumiste puhul ületab müüjate surve endiselt nõudlust. Vanade lao- ja tootmispindade ning endiste põllumajandushoonete likviidsus on jätkuvalt väike.

Lao- ja tootmishoonete turg on lähiperspektiivis kasvufaasis. Oodata on uute hoonete lisandumist, nõudlus selleks on olemas.

Ettevõtted peavad uue majanduskasvu ootuses laienemisplaane ja tegemist on ennekõike enda tarbeks ehitatavate hoonetega.

Ärimaade sektoris hakkas nõudlus kasvama 2010. aasta teisest poolest. Samas ei lase ostjate teadlikkus ja suur pakkumiste hulk hinnatasemel tõusta. Arendajad on nõudluse kasvule valmis kohe reageerima külmutatud projektide käivitamisega.

Uutes büroohoonetes üürihinnad lähiajal pigem tõusevad ning paralleelselt väheneb vakantsus.

Samas on vanemate büroohoonete hinnatase surve all ning omaniku paindlikkus endiselt oluline.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 11:09
    Otsi:

    Ava täpsem otsing