Artikkel
  • Kuula
    Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

    Ravimifirma värbas arste Nuvaringi-sekti

    Kuldsetes vestides catering'i-poisid sebivad ringi, pakuvad tulijatele kohvi, salatit ja suupisteid. Avarasse saali viiva ukse kõrval seisavad kaks ravimifirma MSD daami ja kinnitavad igale sisenejale rinda sinised kleepsud.
    "Kas teie olete juba saanud?"
    "Ei, ei ole," ütlen ma ning hetke pärast ehib mu revääri kleeps, kuhu on kirjutatud "Naistering".
    Hiilin mööda registreerimislehest ning maandun saali viimasesse ritta. Toolidel on kokkuklammerdatud paberid mingite tekstidega, selle peal hõbepaberisse pakitud komm ja kõige krooniks maasikas. Tallinna lennujaama vanasse terminali on tulnud kokku üle 100 günekoloogi erinevatest Eesti paikadest. Kutsujaks ravimifirma MSD. Naistearstidele mõeldud ürituse kohta polnud võimalik leida ühtegi viidet ega eelreklaami.
    Põhjus võib peituda selles, et ravimifirmade reklaamitegevus on rangelt seadusega reguleeritud. See, mis möödunud reede õhtul Tallinna lennujaama vanas terminalis toimuma hakkas, oli aga ehtne reklaamüritus. Sihtrühmaks arstid, kelle soovitustest sõltub MSD ravimi müügiedu.
    Show läbiv teema on tuperõngas. Saali kaunistavad sinised Naisteringi logoga õhupallivanikud ning Nuvaringi suured ravimireklaamid. Nuvaring on naistele mõeldud hormonaalne rasestumisvastane vahend ehk tuperõngas, mida müüb sedasama üritust korraldav MSD. Naistering on sama ravimifirma toel tegutsev mittetulundusühing, mis reklaamib tuperõngast oma internetileheküljel.
    Tol hetkel ei tea ma veel, et kogu õhtu on täis pikitud rõngateemalisi eeskavasid, kus lauljateks ja näitlejateks kehastuvad MSD enda töötajad.
    Laval on suur ekraan, kõlaritest tuleb muusikat. MSD töötajad askeldavad ringi ning on elevil. Rohekassinises arstikitlis ürituste korraldaja Artur Raidmets siblib siia-sinna, sätib mikrofone. Kõnepulti kaunistaval riidel hiilgab prožektorite vihus hõbedane rõngas.
    Ekraanil hakkavad jooksma 1960. aastate dokumentaalkaadrid naiste elust, taustaks tolle aja patriootlik laul. Saali keskel vahekäigus seisavad valge pluusi ja punase pioneerirätikuga MSD naistöötajad, kes vastavalt eeskõneleja häälele teevad stjuardessidele omaseid liigutusi.
    "Vaheajal saab business-klassis, koridoris, maitsvaid suupisteid ja kangemaid alkohoolseid jooke," kõmiseb mehehääl mikrofonis ja pioneeriks riietunud naised laksavad käelabaga kõrile. Saal muheleb naerda. "Neid, kes tunnevad, et nad on alkoholist sõltuvuses, palume seda mitte tarvitada."
    Hääl jätkab: "Kuna kapten Konstantin Rebrov (MSD Eesti juht - toim) jäi täna haigeks, siis peame lendama automaatpiloodiga. Palun kinnitage turvarõngad. Ja ma olen täiesti kindel, et kui te olete selle ürituse täna läbi teinud, olete edaspidi võimelised lendama täiesti iseseisvalt. Tuult tiibadesse!" lausuvad korraldajad publikule.
    Alguses on tõesti koolitus. Esimesed paar tundi sisustavad kolm ettekannet, mis jäävad selle ürituse kõige asjalikumaks ja neutraalsemaks osaks. Esinevad sotsiloog Liisa Talving, naistearstid Liina Annus ja Kersti Kukk. Just Kuke ettekanne tundus publikule kõige huvipakkuvam.
    Pärast kolme esimest ettekannet kõlab taas tuttav meeshääl: "Palun kinnitada päästerõngad, toimub maandumine. Koridoris ootavad teid suupisted ja kangem kraam.". On söögi- ja joogipaus.
    Tõstan hõbepaberis šokolaadikommi ja maasika saali tagumises otsas asuvale lauale. "Nüüd läheb lõbusaks," ütleb üks arst, kes minu ees söögilaua poole kulgeb. "Meil pidi maikuus ka mingi üritus tulema," ütleb teine.
    Rahvas tungleb söögilaua ümber. Kelnerid suisa lendlevad kandikutega ringi, millelt haaratakse napsutopse teravama kraamiga. Üks venelanna kallab kange pruuni joogi tee sisse.
    Paarikümne minuti pärast kutsub muusika rahvast tagasi saali. "Show must go on", laulab Queen. See Freddie Mercury lugu kriibib tavaliselt valusalt hinge, ent on siin saalis nagu võõrkeha - nagu odav tapeet, mida keegi tähele ei pane.
    Seda, mis edasi juhtuma hakkab, ei osanud ma küll oodata.
    Söögipausi järel on mõned istekohad tühjaks jäänud. Viskan pilgu lauale, kuhu magusa poetasin. Maasikast on järel vaid roots. Õhus on tunda ootusärevust.
    "Ei ole veel ma selles eas…," üritab üks mees laval laulda Tiiu Variku kunagist menulugu. "Tõesti ei saa, puudub rõngas mu päästja nii hea. Et sinuga olles ei kõhklema peaks."
    Ekraanil on kiri Nuvaring ja pulti astub Ida-Tallinna keskhaigla naistearst Konstantin Ridnõi. Kolleegid plaksutavad. Ta ütleb, et tal paluti Nuvaringi kohta ettekanne teha.
    Ridnõi on rõõmsameelse ja siira olekuga arst. Isegi nii siira, et toob ettekande sees näite enda intiimelust, ja see paneb saali kihama. Ridnõi räägib Nuvaringist, selle koostisest, paigaldusest, erinevatest näitajatest. Räägib, kui tõhus ja turvaline see on, lisaks lihtne paigaldada.
    Arst kehastub müügimeheks. Selles hõberõngaga kaunistatud puldis ja ravimifirma töötajate valvsate pilkude all mõjub Ridnõi pigem müügimehe kui tohtrina. Kui numbrid näitavad tuperõnga puhul ühe sagedasema kõrvalnähuna tupepõletikku, mahendab Ridnõi seda vastuväidetega.
    Peas tiirlevad kümned küsimused, mida tahaksin Ridnõile esitada. Miks ta ei räägi Nuvaringi teistest kõrvalmõjudest, mis naisi vaevavad? Et Nuvaringiga kaasnevad sageli alakõhuvalud, iiveldus, rindade tundlikkus? Miks ta ei räägi, et Nuvaringi kasutajad kurdavad depressiooni, meeleoluhäirete, alakõhukrampide, akne, kehakaalu tõusu üle? Et libiido langeb, kaob huvi seksi vastu? Miks Ridnõi ei räägi, et Nuvaring võib halvematel juhtudel põhjustada jalaveeni- või kopsutrombi, insulti? Või seda, et Nuvaringi kasutamise lõpetanud võivad ajutiselt jääda viljatuks?
    Ravimiseaduse kohaselt peab esitatav teave olema täpne. Nuvaringi ohtudest sel reedel aga praktiliselt ei räägitagi. Vastupidi, Ridnõi kutsub arste üles seda soovitama. "Nuvaring ei sobi ainult noortele, kes unustavad pille võtta, vaid see sobib absoluutselt kõigile, kellele saate kirjutada kombineeritud kontratseptsiooni (rasestumisvastane meetod - toim). Ikka on vaja rääkida ja neid tuleb julgustada seda kasutama," soovitab Ridnõi kolleegidele. Teisipäeval Äripäeva saadetud küsimustele jätab Ridnõi vastamata.
    Telesaadete paroodia. Taas tulevad etlema MSD töötajad-ravimikonsultandid ja tootejuhid. Stseenid on pärit rahvale tuntud telesaadetest ja teatritükkidest. Kõikide numbrite läbivaks teemaks on rõnganaljad. Teatritükist "Armastus kolme apelsini vastu" kuulsaks saanud Pantalone stseeni resümee kõlab umbes nii: "Tuleb neiu, ühelt poolt. Istub tooli, panen talle rõnga. Sinna, kuhu see käib." "Õnne 13" seriaali tegelane Allan, leidnud voodist rõnga ja otsib sellele selgitust. Tuleb Mare ja ütleb, et see kuulub talle.
    Olen segaduses. Ma ei oska selgitada, mida ma näen, milleks seda kõike tehakse ja mis üritus see üldse on. Mulle tundub selline ajupesu tuttav teleekraanilt. Aga pidu alles võtab hoogu.
    Lõpuks algab ühislaulmine. Lavale astub MSD töötajate ansambel. Kirikuna kõmavas saalis kõlab see kui pühapäevane palvus koos gospelkooriga. Nüüd lähevad käiku ürituse alguses toolidel olnud paberid. Nendel ei ole infot ravimi kohta. Nendelt leiab hoopis laulude sõnad.
    "Kui te naised, nähes kuud. Mõtleksite tollest rõngast kas või vähe. Kui et kurat teab, kus käib ja kuhu läheb?". Huvitav, mida ütleks merel seilav "Sõprade laulu" autor Jaan Tätte seda kuuldes? Järgmisena tuleb töötlus ABBA hitist ja lauldakse "nuva ring, ring...". Paljud laulavad kaasa, plaksutavad, refrääni ajal teeb publik kätega ringe.
    Taas on teadustaja kord: "Kinnitage rõngad. Teid ootab söök ja jook. Vana Tallinn 40 ja 45 kraadi. Toimub disko, karaoke ja kõik, mida te iganes soovite." Ees on viimane vaatus - rikkalikult kaetud koridoripikkune laud külmade suupistete ja soojade toitudega, lisaks igat sorti alkoholi. Teen tiiru söögikoridoris, kuid minu isikut, kes mitte midagi söögilaualt ei tõsta, saadab teravam tähelepanu, kui kunagi varem. Võtan mantli ning lahkun.
    Kehastun taas ajakirjanikuks ja asun koos toimunut filmiva fotograafiga küsitlema ürituselt lahkuvaid arste. Läbi ukse ja akende on näha, et MSD töötajate seas on tekkinud ärevus. Nende näod on tõsised, omavahel arutatakse midagi. Turvanaine tuleb uksele ja palub meil lahkuda.
    Lähen, mikrofon käes, õhtut sissejuhatanud MSD teraapiaala juhi Argo Lätti juurde ning ütlen, et soovin teha intervjuud. Ta võtab mul vihaselt ja valusalt käevarrest kinni. "Te peate siit lahkuma. Ei, tea peate siit lahkuma. See pole teie koht. Ei, te minge Kuu peale. Jah, minge Kuu peale. Teil pole siin õigust olla," sisistab ta läbi hammaste ja lükkab mind täie jõuga uksest välja.
    Paar päeva hiljem Äripäeva küsimustele kirjalikult vastates teatab MSD, et tegemist oli haridusliku seminariga. Sellise selgitusega loodab MSD pääseda ravimiseaduse rikkumise süüdistusest.
    Ravimifirma MSD kinnitab, et tegemist oli meditsiiniharidusliku seminariga, mis oli kooskõlas kõikide seaduste ja eetikanormidega. "Teadusuuringute tutvustamist ei saa lugeda reklaamiks," ütles MSD Eesti juht Konstantin Rebrov e-posti vahendusel tehtud intervjuus.
    Intervjuu MSD Eesti juhi Konstantin Rebroviga avaldame lühendatult.
    1. aprillil korraldas MSD Tallinna lennujaama vana terminali hoones ürituse günekoloogidele. Mis üritusega oli tegemist, kes olid sinna kutsutud? Tegemist oli kontratseptsiooni ja planeerimata raseduse probleeme kajastava meditsiiniharidusliku seminariga, mis oli suunatud naistearstidele ja ämmaemandatele. Lisaks räägiti seminaril ka kombineeritud hormonaalsetest kontratseptiividest, ühes ettekandes ka tuperõngast Nuvaring.
    Teema valiku põhjuseks on jaanuaris 2011 läbi viidud veebiküsitlus. Osavõtjate huvi oli suur. Seminarile registreerus 132 osavõtjat.
    Kui suur oli selle ürituse eelarve, transpordi- ja majutuskulu? Umbes 5000 eurot. Arstide transpordi tellis MSD, üks buss Tartust Tallinnasse ja tagasi. Bussi maksumus oli 340 eurot. Majutuskulusid MSD ei katnud.
    Üritust planeerides ja selle raames kulutuste tegemisel lähtuti nii ravimiseadusest kui ka ravimitootjate liidu koodeksist.
    Seda üritust polnud kirjas MSD Teaduskeskuse kodulehel olevate loengute nimekirjas ega naistearstide seltsi kodulehel. Miks? Kuidas te arstidele info selle kohta edastasite ja keda täpselt kutsusite? Eelinfo oli olemas. Kuna tegu oli traditsioonilise üritusega, siis paljud arstid tundsid ka ise huvi selle ürituse toimumise kohta. Kutsed olid saadetud aegsasti kõikidele günekoloogidele e-posti teel (v.a vene keelt kõnelevad arstid Narvas ja Kohtla-Järvel). Kutsed olid ka haiglates ja osakondades arstidetoa teadetetahvlil.
    See üritus polnud seotud MSD Teaduskeskusega. Teaduskeskuses on ürituste kava aasta ette planeeritud. Enamasti on teaduskeskuse tegevus suunatud perearstide koolitamisele spetsialistide poolt. Naistearstide seltsi kodulehel ei olnud ega saanudki olla infot, kuna see ei olnud arstide seltsi korraldatud üritus, vaid MSD organiseeritud.
    Üritusel esinesid ettekannetega kolm arsti. Kuidas ravimifirma valib esinejad ning kas MSD maksis arstidele loengute eest tasu? Lektorid valime erinevate kriteeriumite järgi - teadmised, erialane pädevus, kogemused, esinemisoskused.
    Loengute eest arstidele ei tasutud. Loengutega sellisele väärikale auditooriumile esinemine on auasi, kuivõrd sellistel üritustel on arstidel alati väga tihe värskete erialateadmiste vahetamise eesmärk.
    Kas MSD deklareerib selle ürituse reklaamikulude aruandes? Kindlasti. MSD eesmärk on järgida seadusi ja kohalduvaid eetikareegleid.
    Miks reklaamis MSD sel üritusel rasestumisvastast vahendit Nuvaring? Kuna varem viidatud uuringu põhjal on planeerimata rasedus Eestis tõsine probleem ning 28% naistest, kel on püsipartner, ei kasuta hetkel mitte ühtegi rasestumisvastast vahendit, arvame, et Nuvaringi meeldetuletus naistearstidele ja ämmaemandatele on asjakohane. Et Nuvaring põhineb uuel tehnoloogial, vajab see meetod põhjalikku tutvustamist. Kogu teavitustegevus lähtus kohalduvatest seadustest ja eetikareeglitest.
    Kui sageli MSD selliseid üritusi korraldab või on korraldanud ning millistele arstidele? Suuremaid seminare korraldame mitte väga sageli, 3-4 korda aastas. Viime neid läbi erinevates valdkondades, kuna selliseks ürituseks ettevalmistus võtab palju energiat ja aega. Samuti on see suhteliselt kulukas, mistõttu sedalaadi üritusi ei saa korraldada sageli. Kõik MSD reklaamüritused meditsiinitöötajatele on kajastatud ravimiameti reklaamaruandes. Iga sellise ürituse korraldamise juures lähtutakse nõudest viia selliseid üritusi läbi üksnes ja ainult kooskõlas kohalduvate seaduste ja eetikareeglitega.
    Kas 1. aprilli üritusel jagas MSD Nuvaringi ravimi omaduste kokkuvõtet kohapeal, nagu näeb ette seadus? Tutvustasime seminaril Nuvaringi kliinilisi uuringuid. Seda ei teinud MSD töötaja, vaid eriala spetsialist. Teadusuuringute tutvustamist ei saa lugeda reklaamiks. Meie esindajatel on ravimiomaduste kokkuvõte alati kaasas. Kui arstidel tekib küsimusi, teavad nad, et info meie ravimite kohta on kättesaadav ravimiameti kodulehel, MSD kodulehel ja meie esindajate kaudu.
    Kas MSD hinnangul oli seminarilt saadav info Nuvaringi kohta tasakaalustatud ja piisav? Jah, info Nuvaringi kohta oli tasakaalustatud ja piisav, samuti kinnitavad seda arstid ja ämmaemandad, kellel möödunud aastast on samuti kontratseptiivide väljakirjutamise õigus.
    Ravimiameti ravimiosakonna juhataja asetäitja Ott Laiuse sõnul on ravimifirma üritus ravimireklaam, mis peab vastama kõikidele ravimireklaami nõuetele. Äripäeva kirjelduse peale lubas ravimiamet ravimifirma MSD üritust uurima hakata.
    "Teie kirjelduse alusel võib eeldada, et rikuti mõlemat ravimiseaduse sätet: ravimiomaduste kokkuvõte ei olnud kättesaadav ning esitatud informatsioon oli kallutatud. Selle hindamiseks on meil aga vaja küsida ravimifirma käest üritusel kasutatud materjale," ütles Laius.
    Kas arst tohib teha oma valdkonna kolleegidele ravimifirma korraldatud seminaril reklaami tasakaalustamata ettekande näol sama ravimifirma tootele?
    "Kui ettekanne on peetud eesmärgiga suurendada toote läbimüüki, on tegemist ravimi reklaamiga. Seda isegi juhul, kui teavet esitav isik ei ole ravimi tootjaga seotud ning ei ole saanud tema käest rahalist hüvitist reklaami tegemiseks," ütles Laius.
    "Arstidele ning apteekritele ei ole retseptiravimite reklaamimine iseenesest keelatud, aga sellisel juhul peab reklaam vastama igati ravimireklaami nõuetele, sealhulgas peab olema arusaadav, et tegemist on reklaamiga," toonitas Laius.
    "Seda, kas ettekanne konverentsil on reklaam või mitte, on küllaltki keeruline hinnata ning selleks peaks olema võimalik seda ettekannet mingil moel reprodutseerida," lisas ta.
    Tema sõnul on ravimifirma korraldatud kogu üritus võrdsustatav ravimireklaamiga, mis tähendab, et see peab vastama kõikidele ravimireklaami nõuetele.
    Eriala liidrina koolitan sageli oma kolleege. Mis formaadis üritus toimub, ei oma tähtsust, kas see on eriala seltsi või ravimfirmade toel toimunud üritus. Kuna eriala seltsid ei ole äritegevuslikud organisatsioonid, mis toodaksid tulu, siis puuduvad neil ka vahendid meditsiiniürituste ja koolituste korraldamiseks. Kogu maailmas on tavaks, et meditsiinialaseid üritusi toetavad meditsiinitoodanguga tegelevad firmad. Kogenud arstina ei olnud minule midagi uut, vaid üheks koolitajaks olin ise.
    Tasu ei saanud ja lennujaamast eksootikareisile ka ei sõitnud. Lihtsalt loovutasin oma isiklikku reedeõhtust aega, mis on minu pere arvel võetud selleks, et ka noored arstid saaksid kaasaegset koolitust.
    Antud õhtul oli tegemist kontratseptsiooni temaatilise üritusega. Esinesin ravimfirma palvel esimest korda, ravimfirma MSD mulle ettekande eest ei tasunud.
    Isiklikult olen ligi kolm aastat töötanud Pelgulinna Noorte Nõustamiskeskuses, kus olen rohkelt kokku puutunud rasestumisvastaste vahendite alase nõustamistööga. Kuna kombineeritud hormonaalsed rasestumisvastased vahendid on ravimid, peab nende väljakirjutamisele eelnema korralik nõustamine koos individuaalse riskianalüüsida. Oma kogemuste ja kirjanduse põhjal tuletasin seda meelde ka oma kolleegidele.
    Teistest ettekannetest oli minu jaoks kõige enam informatsiooni sisaldanud ettekanne dr Kersti Kukke oma.
  • Hetkel kuum
Kairit Kall: kvantiteedimajandusest kvaliteedimajanduseks
Eesti võiks muutuda kvaliteetsete toodete ja teenuste keskuseks, kuhu tullakse õppima, kuidas paremini teha, kirjutab Kairit Kall arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Eesti võiks muutuda kvaliteetsete toodete ja teenuste keskuseks, kuhu tullakse õppima, kuidas paremini teha, kirjutab Kairit Kall arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Balti börsid lõpetasid kvartali tõusupäevaga
Balti koondindeks Baltic Benchmark sulgus kvartali viimasel kauplemispäeval 0,08% plusspoolel, jäädes kvartaliga siiski miinusesse.
Balti koondindeks Baltic Benchmark sulgus kvartali viimasel kauplemispäeval 0,08% plusspoolel, jäädes kvartaliga siiski miinusesse.
Articles republished from the Financial Times
Reaalajas börsiinfo
Myraka ettevõtlusblogi: nonii, tibulilled, kas tulete taas? Äripidaja intervjuu oma töötajatega
Äripäeva toitlustusettevõtjast kolumnist Üllar „Myrakas“ Priks tuletas vahelduseks meelde ajakirjaniku ametit pidades omandatud intervjueerimisoskused ning usutles oma sõpru, kellega koos ta on osaühingut Suur M jooksutanud. On’s tal uuel hooajal putkas üldse kedagi peale tema enda?
Äripäeva toitlustusettevõtjast kolumnist Üllar „Myrakas“ Priks tuletas vahelduseks meelde ajakirjaniku ametit pidades omandatud intervjueerimisoskused ning usutles oma sõpru, kellega koos ta on osaühingut Suur M jooksutanud. On’s tal uuel hooajal putkas üldse kedagi peale tema enda?
Gasellid
Kiiresti kasvavate firmade liikumist toetavad:
Gaselli KongressAJ TootedFinora BankGBC Team | Salesforce
Genka ettevõtlusest: valin vähem raha ja rohkem vabadust
Henry Kõrvitsa ehk artistinimega Genka sõnul pole raha tema jaoks kõige olulisem. Tähtsam on oma aeg ja võimalus seda meelepäraselt veeta.
Henry Kõrvitsa ehk artistinimega Genka sõnul pole raha tema jaoks kõige olulisem. Tähtsam on oma aeg ja võimalus seda meelepäraselt veeta.
Tippjuhi nipid: mida teha, kui töötaja tuleb palka juurde küsima, aga …
Kui töötaja, kes pole teistega võrreldes olnud nii silmapaistev, tuleb palka juurde küsima, siis oled sa juhina juba õige hetke probleemidest rääkimiseks mööda lasknud, rääkis Prisma Peremarketi Eesti maajuht Teemu Kilpiä.
Kui töötaja, kes pole teistega võrreldes olnud nii silmapaistev, tuleb palka juurde küsima, siis oled sa juhina juba õige hetke probleemidest rääkimiseks mööda lasknud, rääkis Prisma Peremarketi Eesti maajuht Teemu Kilpiä.
Jaanika Altraja: rohepöördes õnnestumiseks tuleb vähendada ebavõrdsust
Ühetaoline tulumaks ja madalad varamaksud mõjuvad tänapäeval dogmaatiliste jäänukitena, mis suurendavad ebavõrdsust ja pidurdavad rohepööret, kirjutab Jaanika Altraja arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis
Ühetaoline tulumaks ja madalad varamaksud mõjuvad tänapäeval dogmaatiliste jäänukitena, mis suurendavad ebavõrdsust ja pidurdavad rohepööret, kirjutab Jaanika Altraja arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis
Ameerika RAM – üks auto kõikideks sõitudeks
Igapäevaselt tööle, naisega ostlema, pojaga trenni, nädalavahetusel sõpradega erinevaid hobisid harrastama, sekka suvilaehitusega seotud sõidud – kõik need saab edukalt tehtud aasta pikapi tiitliga pärjatud suure ja jõulise RAMiga USCAR – Ameerika Autost.
Igapäevaselt tööle, naisega ostlema, pojaga trenni, nädalavahetusel sõpradega erinevaid hobisid harrastama, sekka suvilaehitusega seotud sõidud – kõik need saab edukalt tehtud aasta pikapi tiitliga pärjatud suure ja jõulise RAMiga USCAR – Ameerika Autost.
Suur reede raadios: Jüri Ratas Keskerakonna võimust pealinnas
Tallinnas on toimunud revolutsioon: üle kahe kümnendi püsinud Keskerakonna võim on otsas. Aga kas uus võimuliit leiab neljakesi ka ühisosa?
Tallinnas on toimunud revolutsioon: üle kahe kümnendi püsinud Keskerakonna võim on otsas. Aga kas uus võimuliit leiab neljakesi ka ühisosa?
Eestlane tõusis suure Soome börsifirma ärijuhiks
Varem Kristiine ja Rocca al Mare kaubanduskeskuseid juhtinud Helen Metsvaht läks omanikfirma Cityconi juhatusse ärijuhiks.
Varem Kristiine ja Rocca al Mare kaubanduskeskuseid juhtinud Helen Metsvaht läks omanikfirma Cityconi juhatusse ärijuhiks.