Analüütikud: Ökonoomsed autod tõstavad Fordi kasumit

Rait Rebane 25. aprill 2011, 22:23

Homme enne avakella kvartalitulemused avaldav Ford võib näidata viimase 13 aasta suurimat esimese kvartali kasumit. Analüütikute hinnangul on hüppeliselt kasvanud kütusehinnad aidanud kaasa Fordi kütusesäästlikumate sõidukite müügile.

Bloombergi poolt jälgitava 14 analüütiku keskmise prognoosi kohaselt tõuseb USA suuruselt teise autotootja esimese kvartali kasum aastataguselt 46 sendilt 50 sendini aktsia kohta ehk 2,1 miljardi dollarini. Viimati näitas Ford nii suurt kasumit 13 aastat tagasi ehk 1998. aastal

Fordi tegevjuht Alan Mulally on pannud rõhku sõidukite kütusesäästlikumaks muutmisele ning viimastel kuudel hüppeliselt kerkinud kütusehind on tõstnud märgtavalt ökonoomsete mudelite nagu Ford Fiesta müüki.

„Kõrgete kütusehindade ning eelmise kvartali kesiste tulemsute tõttu on Fordi aktsia sel aastal kukkunud 8,1 protsenti,” teatas Barclay Capitali analüütik Brian Johsnon, „positiivsed majandustulemused rahustaksid investoreid.”

Kvartalitulemuste eel on autotootja aktsia stabiilselt kasvanud, esmaspäeva pärastlõunaks on aktsiahind kerkinud 0,58 protsenti 15,52 dollarini.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. April 2011, 22:23
Otsi:

Ava täpsem otsing