Alyona Stadnik • 27. aprill 2011 kell 9:37

Jazz Pesulad: meie äri sõltub ilmast

Jazz Pesulad OÜ juhatuse liikme Ando Mellikovi sõnul on selle aasta algus olnud läbi aegade kõige halvem, mille põhjustas pikk talv.

„Meie äri üks olulisemaid faktoreid on ilm. Kui kõik teed on valged, siis keegi autosid ei pese,“ kommenteeris Mellikov. Ta täpsustas, et varem pidasid nad kõige hullemaks eelmise aasta algust. „2010. aastal võrreldes 2009. aastaga kaotasime me 50% ja nüüd kaotasime 80% käibest,“ sõnas Mellikov.

Märts ja aprill on ettevõttes juba parem olnud. „Oleme eelmise aasta numbritest mööda läinud,“ sõnas Mellikov. Tulevik sõltub ilmast. „Eelmine aasta oli ilm väga hea. Loodame, et sel aastal tuleb ikka väike kasv võrreldes eelmise aastaga,“ rääkis Mellikov.

Pesulate valdkonnas on Mellikovi sõnul probleemiks konkurents väikeste vahedega lokaalsetes punktides. „Ühe-kahe mehe pesulad või kus omanikud töötavad ise, seal ei ole investeeringud nii suured ning nad saavad pesta ka kommihinna eest. Meie oleme investeerinud mitme aasta käibeid ning peame lootma tootlikkusele. Kui ilm lubab, siis saame hakkama,“ lausus Mellikov.

Septembriks plaanib ettevõte avada uue pesula Tallinnas Mustakivis. „See maja pidi valmima aastal 2009, mis näitab seda, et olukord ei olnud sobiv investeeringuteks,“ märkis Mellikov.

Eesti Pank tutvustab täna Eesti majanduse viimase aja arenguid. Äripäev uurib, kuidas on ettevõttel läinud ning mis ootab ees.

Hetkel kuum