Alyona Stadnik • 27. aprill 2011 kell 10:04

Vändra Leib: käsitöö on kallis

Vändra Leib OÜ juhataja Krista Assi sõnul vaatamata sellele, et nad ei ole oma toodete hindu tõstnud, on ettevõtte olukord parem kui eelmine aasta.

„Toodame nišitooteid, mis ei ole odavad. See on selge, et inimene otsib odavat kaupa, isegi võib-olla ta tahaks süüa tervislikumat toitu,“ kommenteeris Assi.Assi lisas, et neil on välja kujunenud kindel kontinent, kes on endale teadvustanud, et tahavad puhast toitu.

„Kui võrrelda seda aastat eelmise aastaga, siis on olukord muutunud paremaks. Kuigi kõik kaubad, mida me sisse ostame, on läinud kallimaks. Meie ei ole oma toodete hindu tõstnud ning vaatamata sellele on hetkel kasumi number suurem kui eelmisel aastal,“ rääkis Assi. Sellel aastal on siiski hinnatõus planeeritud. „Me ei pääse sellest kuhugi, me ei tule omadega lihtsalt välja. Planeerime umbes 10%-st hinnatõusu,“ täpsustas Lassi.

Assi märkis, et neil on tulnud juurde hulk Tallinna Lasteaedu, samuti müüvad tooteid ka suurematele kettidele, nagu näiteks Selver, Prisma, Maxima. „Oleme proovinud ka Lõuna-Eestit, aga tundub, et jääb kahjumisse. Eksporti oleme ka katsetanud ning lähme sellel aastal Varssavisse ökomessile, et leida kontakte,“ rääkis Assi tulevikust. Assi lisas, et nad on proovinud ka Soome turgu. „Sinna sisse pääseda on raskem, seal on rangemad tingimused kui meil. Nad hoiavad oma tootjaid ning ei taha kedagi väljaspool sisse lasta,“ kirjeldas Assi.

Selleks aastaks planeeritakse investeeringuid. „Meil oleks vaja investeerida tootmisesse. Meil on praktiliselt kõik käsitöö, mis on kallis,“ lausus Assi. 

Eesti Pank tutvustab täna Eesti majanduse viimase aja arenguid. Äripäev uurib, kuidas on ettevõttel läinud ning mis ootab ees.

Hetkel kuum