Sirje Rank • 5. august 2011 kell 13:26

Eesti seisukoht: euroala päästefond on piisavalt suur

Äripäeva küsimusele, mida arvab Eesti Euroopa Komisjoni presidendi Jose Manuel Barroso sel nädalal liikmesriikidele tehtud ettepanekust vaadata euroala päästefondiga seonduv uuesti üle, sealhulgas fondi suurendamine, vastas rahandusministeerium järgmiselt:

Alles juuli lõpus saavutati kokkulepe, millega liikmesriigid otsustasid EFSFi paindlikkust suurendada, fondi suurendamist ei ole nõukogu tasemel arutatud. EFSFi maht on juba praegu väga suur ja on samas suurusjärgus USA valitsuse kasutusele võetud abinõudega finantskriisiga seonduvate probleemide lahendamiseks.

Täiendavad meetmed on agentuuri Bloomberg andmeil tagasi lükanud ka Saksamaa majandusminister Philipp Rösler.

Küsimusele, kuidas toimub Eestis EFSFi uute volituste kinnitamine ja lõpuks fondiga liitumine, vastas ministeerium, et riigikogu arutab EFSFiga liitumist sügisel.

Mitmete analüütikute hinnangul peaks euroala abifond olema praeguse 440 mld euroga võrreldes isegi kuni kaks-kolm korda suurem.

Hetkel kuum