Korrakaitsjad peksid laiali maksumärke võltsiva tehase

Anne Oja 02. september 2011, 19:56

Augusti lõpupäevil likvideerisid Moskva korrakaitsjad põrandaaluse trükitööstuse, kus valmistati kõrgel tasemel maksumärke.

Trükikoja otsingud algasid 2011 mais, kui saadi kätte partii võltsitud maksumärkidega viina. Tehti kindlaks, et maksumärke trükkis ja müüs neljaliikmeline seltskond. Politseinikud võtsid maksumärkide võltsijad vahele kontrollostuga.

Ostetud maksumärgid saadeti ekspertiisi, kus avastati, et triipkood puudub. Väljaande Life News andmetel olid aga võltsingud vägagi kvaliteetsed, sest värvid valis asjatundja ning maksumärgid sorteeriti enne mahamüümist, seega jõudsid kaubandusvõrku vaid parimad neist.

Trükikoja likvideerimisel võeti ära 280 000 valmis maksumärki ja ligikaudu 1 miljon toorikut. Ühtlasi konfiskeeriti kõrgtrüki- ja hologrammide valmistamise pink, triipkoodide printer, numbrite pealekandmise seade, hologrammilindid ja värv.

Kas kõik neli kahtlusalust peeti kinni, pole teada. Kriminaalasi alustati võltsitud aktsiisimärkide käitlemise paragrahvi alusel. 

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
02. September 2011, 19:57
Otsi:

Ava täpsem otsing