Romet Kreek • 28. september 2011 kell 6:16

Aktsiaturud rahunesid

Eilse võimsa tõusu järel on tänased liikumised Aasia aktsiaturgudel tagasihoidlikud.

Jaapani aktsiaturg tõusis 0,2 protsenti, Austraalia 0,5 protsenti, Indoneesia 1,4 protsenti, Malaisia 0,3 protsenti ja Filipiinid 4,2 protsenti. Hongkongi aktsiaturg langes 1,3 protsenti, Korea 0,4 protsenti, Singapur 0,7 protsenti ja Hiina 0,6 protsenti.

Jaapanis on täna kauplemismaht tagasihoidlik, kuna investorid on kartlikud.

Kui veel eile oli investorite seas üleilmne optimismipuhang Euroopa kriisi lahendamise suhtes, siis see võlaprobleemi lahenduse osas maad võtnud optimism osutus lühiajaliseks.

„Osta on raske, kuna Kreeka olukord on lahendamata,“ ütles Reutersile tehnilise analüüsi teostada Yumi Nishimura Daiwa Securitiesest. „Euro tõus on pidurdunud ja see mõjutab ka meelestatust aktsiate suhtes, mis on Euroopaga seotud.“

Financial Times kirjutas, et Saksamaalt leiab vastuseisu plaan suurendada euroala päästefondi 440 miljardit eurost suuremaks.

Hongkongis toimus väike langus, mida vedasid kinnisvaraarendajate aktsiad.

Shanghais põrkasid eile kokku kaks metroorongi, mille tagajärjel said 271 inimest vigastada. Raudteeehitaja China Raiways Groupi aktsia hind langes ühe protsendi võrra 2,99 jüaanile. Shanghai ShenTong Metro aktsia hind langes 1,4 protsenti, 8,63 jüaanile.

Hetkel kuum