• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kriisitasemest odavamad USA aktsiad

  Langus USA aktsiaturgudel, mille käigus on kaduma läinud ligi 3 triljonit dollarit, on teinud aktsiad 25% odavamaks võrreldes viimase üheksa kriisi keskmise tasemega. Suhtarve ei ole tõstnud isegi firmade kasumiprognooside vähendamine.
  Hämmastavalt odavad aktsiad. Standard & Poor's 500 indeksisse kuuluvate ettevõtete aktsiate ettevaatav kasumi-hinna suhe on kukkunud 10,2ni. Võrdluseks: alates 1957. aastast on kõigi majanduslanguste keskmine tulemus 13,7.
  See on seda tähelepanuväärsem, sest analüütikud on enda prognoose kärpinud. Keskmiselt on kasumiprognoose vähendatud 2,6%, 110,79 dollarini aktsia kohta, mis on suurim kaheksanädalane langus pärast 2009. aastat.
  Turuosalised on aktsiahindade liikumise suhtes eri meelt. Optimistid väidavad, et isegi kui firmade kasumid tuleval aastal ei kasva, on aktsiad ikkagi odavad. Pessimistid vaidlevad vastu, et analüütikud on alles hakanud prognoose alandama ja aktsiad muutuvad kallimaks siis, kui USA sisemajanduse koguprodukt kahanema hakkab.
  Prognoositakse rekordilist kasumit ja majanduslangust. "Me näeme kasvust tulenevaid hirme," ütles Bloombergile Legg Masoni portfellihaldur Wayne Lin. "Küsimus on selles, kui palju on sellest sisse hinnatud. Ma usun, et kui meil ei tule kaksiklangust ja kasumid püsivad muutumatuna, on praegune hinnatase mõistlik. Turg juba ootab neid alandamisi."
  Praegu prognoosivad Wall Streeti analüütikud, et kasumid kasvavad sel aastal 17%, rekordilise 99,17 dollarini aktsia kohta, ja tõusevad ka järgmisel aastal. Samas on viimasest kriisist näha, et analüütikud ei lõpetanud prognooside alandamist 2009. aastal veel kaks kuud pärast seda, kui S&P 500 kukkus 12 aasta madalaimale tasemele.
  Keegi ei tea praegu, mis tuleb, kuid Bloombergi küsitlusest selgub, et koguni kolmandik investoreid arvab, et maailm vajub tuleva aasta jooksul majanduslangusse.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Mihkel Nestor: kahetoalistele korteritele varsti enam ostjaid ei leidu
Tohutu muutus demograafias avaldab kinnisvaraturule aasta-aastalt üha suuremat mõju, nii et tekib küsimus, kas praegustel kahetoaliste korterite omanikel on tulevikus suuremale pinnale kolides enam turgu vana mahamüümiseks, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Tohutu muutus demograafias avaldab kinnisvaraturule aasta-aastalt üha suuremat mõju, nii et tekib küsimus, kas praegustel kahetoaliste korterite omanikel on tulevikus suuremale pinnale kolides enam turgu vana mahamüümiseks, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Dow Jones lõpetas nädala ajaloolise tipptulemusega
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Riik viib lennufirmad ühe tiiva alla
Valitsus andis majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile heakskiidu alustada ettevalmistusi uue lennunduskontserni loomiseks, mis ühendab Nordica, Regional Jeti (ärinimi Xfly) ja Transpordi Varahalduse ühe katuse alla.
Valitsus andis majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile heakskiidu alustada ettevalmistusi uue lennunduskontserni loomiseks, mis ühendab Nordica, Regional Jeti (ärinimi Xfly) ja Transpordi Varahalduse ühe katuse alla.
Euroopa liidrid annavad Poolale viimase võimaluse
Poola peaminister Mateusz Morawiecki saabus täna Brüsselisse kaitsma oma riigi justiitsreforme, kuid võib homme Euroopa Liidu tippkohtumiselt lahkuda trahvide ning kohtukutsega.
Poola peaminister Mateusz Morawiecki saabus täna Brüsselisse kaitsma oma riigi justiitsreforme, kuid võib homme Euroopa Liidu tippkohtumiselt lahkuda trahvide ning kohtukutsega.