Läti ja Leedu elektrinälg süvenes

Anne Oja 03. oktoober 2011, 13:05

Läti oli augustis sunnitud importima ligi 50% ja Leedu 71% samal kuul tarbitud elektrist, mistõttu suurenes Eesti elektrieksport mullusega võrreldes ligi viiendiku.

Läti tootis augustis 20% ja Leedu 30% vähem elektrit kui aasta tagasi samal ajal, edastas Elering. Kõikides Eesti naaberriikides ületas augustis tarbimine oluliselt tootmist.

Lätis langes elektri tootmine veevarude vähenemise tõttu. Soomes vähenes elektri tootmine 8% seoses impordi kasvuga Rootsist. Kui aastatagusel perioodil ületas Põhjamaade summaarne tarbimine tootmist, siis tänavu augustis kasvas elektri tootmine Norras ligi 34% ning Põhjamaade elektri tootmine ületas tarbimist 0,6 TWh. Soome koguimpordist moodustas import Eestist 4%.

Naaberelektrisüsteemide defitsiit soosis Eesti elektriekspordi kasvu – võrreldes mullusega müüdi Eestist välja kokku ligi viiendiku enam elektrit. Peamiselt, 62% ulatuses liikus elekter Lätti, 23% müüdi Leetu ning 15% ulatuses Soome.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
03. October 2011, 13:05
Otsi:

Ava täpsem otsing