• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Läti ja Leedu elektrinälg süvenes

  Läti oli augustis sunnitud importima ligi 50% ja Leedu 71% samal kuul tarbitud elektrist, mistõttu suurenes Eesti elektrieksport mullusega võrreldes ligi viiendiku.

  Läti tootis augustis 20% ja Leedu 30% vähem elektrit kui aasta tagasi samal ajal, edastas Elering. Kõikides Eesti naaberriikides ületas augustis tarbimine oluliselt tootmist.
  Lätis langes elektri tootmine veevarude vähenemise tõttu. Soomes vähenes elektri tootmine 8% seoses impordi kasvuga Rootsist. Kui aastatagusel perioodil ületas Põhjamaade summaarne tarbimine tootmist, siis tänavu augustis kasvas elektri tootmine Norras ligi 34% ning Põhjamaade elektri tootmine ületas tarbimist 0,6 TWh. Soome koguimpordist moodustas import Eestist 4%.
  Naaberelektrisüsteemide defitsiit soosis Eesti elektriekspordi kasvu – võrreldes mullusega müüdi Eestist välja kokku ligi viiendiku enam elektrit. Peamiselt, 62% ulatuses liikus elekter Lätti, 23% müüdi Leetu ning 15% ulatuses Soome.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Enefiti börsikell kuulutab Eesti väikeaktsionäri triumfi
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Börs: USA turul parim nädal alates juunist
USA aktsiaturud lõpetasid reede tõusuga ning Dow Jonesi indeksi jaoks oli see nädal parim alates juunist. Aktsiatel aitasid nädala jooksul kallineda pankade tugevad kvartalitulemused, vahendab Reuters.
USA aktsiaturud lõpetasid reede tõusuga ning Dow Jonesi indeksi jaoks oli see nädal parim alates juunist. Aktsiatel aitasid nädala jooksul kallineda pankade tugevad kvartalitulemused, vahendab Reuters.
Keskerakond kaotas pealinnas ainuvõimu
Keskerakond valimised pealinnas küll võitis, kuid kaotas pikki aastaid kestnud ainuvõimu. Pealinna volikogu saab olema kirju.
Keskerakond valimised pealinnas küll võitis, kuid kaotas pikki aastaid kestnud ainuvõimu. Pealinna volikogu saab olema kirju.
Summa on kasvanud: Veli Kraavi vastased küsivad tagasi üüratut võlga
Täna kogunesid kohtusse Veli Kraavi pankrotiasja esimesele võlausaldajate koosolekule trobikond haldureid ja teised võlausaldajate esindajad, et Kraavi pankrot käima lükata. Kraavilt nõutav summa on kasvanud meeletu hüppega.
Täna kogunesid kohtusse Veli Kraavi pankrotiasja esimesele võlausaldajate koosolekule trobikond haldureid ja teised võlausaldajate esindajad, et Kraavi pankrot käima lükata. Kraavilt nõutav summa on kasvanud meeletu hüppega.