Slovakkia valitsusparteil EFSFile võimatud tingimused

Katri Soe-Surén 07. oktoober 2011, 09:53

Slovakkia valitsuskoalitsiooni kuuluv euroskeptiline partei SaS seadis EFSFiga liitumisele tingimusi, mida reaalselt ei ole võimalik täita.

Partei Vabadus ja Solidaarsus (SaS) teatas eile teistele koalitsioonipartneritele, et on nõus EFSFi poolt hääletama ainult tingimusel, et Slovakkia ei liitu püsiva euroopa stabiilsusmehhanismiga (ESM). On väga ebatõenäoline, et teised valitsusparteid ja Euroopa Liit seda tingimust aktsepteerivad.

Slovakkia parlamendis peaks EFSFi hääletus toimuma tuleval nädalal. Eile kiitis EFSFi heaks Hollandi parlament, puudu on veel ka Malta hääl. EFSF saab jõustuda ainult siis, kui kõik 17 riiki on selle heaks kiitnud.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    07. October 2011, 09:53
    Otsi:

    Ava täpsem otsing