• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Äripäev rõõmustab ja kurvastab

  Äripäev valis lõppeva nädala sündmustest välja rõõmustavad ja kurvastavad seigad.

  RÕÕMUSTAB
  Tamming jagab osalust. Tavidi suuromanik Alar Tamming annab pikaajalistele töötajate osalusi Eesti ühe parima rentaablusega firmas. Järgimist väärt ettevõtmine.
  Kütuse hind alaneb. Maailmamajanduse jahtumine alandab kütuse hinda ka meil. Esialgu vähe. Kuid toimetus on optimistlik edasise suhtes.
  KURVASTAB
  BLRTs käärib. Eesti ja ühtlasi Baltimaade suurima tööstuskontserni, dividende mittejagava BLRT omanikeringis on käärinud juba mõnda aega. Nüüd on laval uus suuromanikele tülikas tegelane, Veljo Kuusk.
  Maatriksmehed kardavad. Eesti majanduse kasvuväljavaadet alandanud Hardo Pajulat iseseisva mõtlemise puudumises süüdistada kindlasti ei saa, kuid tema tööandja SEB, nii nagu ka Swedbank on maatriksjuhtimisega Äripäeva meelest veidi liiale läinud. Skandinaavia pangad on liiga ära hirmutatud ning kaotamas sidet Eesti ettevõtlusega. Eelkõige laenamisel ettevõtjatele.
  Eesti ei saa aru. Eesti militaarkulud kasvavad järgmisel aastal ennaktempos, üle viiendiku. Ilma diskussioonita. Toimetuse meelest liiga kiiresti.
  Kreeka ei saa aru. Kreekas on nüüd tänavatel kärbete vastu meelt avaldamas ka kärpeplaane ellu viima pidavad rahandusministeeriumi ametnikud. Riik investeerib samal ajal edasi militaartehnikasse.
  Autor: 1706-aripaev
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Eva Truuverk: Eestist võiks saada rohepöörde Silicon Valley
Kui me tahame ühiskonda järgmisele tasemele tõsta, peame leidma uue mudeli, mis soodustaks arengut ning mille tulemusena looduskeskkond on hoitud ja taastatud, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, Rohetiigri eestvedaja Eva Truuverk.
Kui me tahame ühiskonda järgmisele tasemele tõsta, peame leidma uue mudeli, mis soodustaks arengut ning mille tulemusena looduskeskkond on hoitud ja taastatud, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, Rohetiigri eestvedaja Eva Truuverk.
Börs: Dow Jones tõusis kaheksa kuu kiireimas tempos
USA aktsiaturgudel oli neljapäeval korralik tõus ning investorid kasutasid omikronitüve murest tekkinud langust ostmiseks, vahendab Reuters.
USA aktsiaturgudel oli neljapäeval korralik tõus ning investorid kasutasid omikronitüve murest tekkinud langust ostmiseks, vahendab Reuters.
Volkswageni autotarkvaraettevõte muudab oma äristrateegiat Eestis
Volkswagen Grupi tarkvaraalaseid kompetentse koondav ettevõte CARIAD SE muudab oma strateegiat ja äritegevuse fookust Eestis. Selle tulemusel hakkab CARIAD Estonia haldama kõiki ettevõtte rahvusvahelisi tütarettevõtteid.
Volkswagen Grupi tarkvaraalaseid kompetentse koondav ettevõte CARIAD SE muudab oma strateegiat ja äritegevuse fookust Eestis. Selle tulemusel hakkab CARIAD Estonia haldama kõiki ettevõtte rahvusvahelisi tütarettevõtteid.
Madis Toomsalu võimalikust kriisist kinnisvaras: juba tasub karta
„Juba tasub karta,“ ütles LHV Grupi juht Madis Toomsalu kinnisvaraturult terendavaid kriisimärke hinnates. Eelmine kinnisvarakriis tema sõnul küll ei kordu, kuid märke uue krahhini viivast on turul küll.
„Juba tasub karta,“ ütles LHV Grupi juht Madis Toomsalu kinnisvaraturult terendavaid kriisimärke hinnates. Eelmine kinnisvarakriis tema sõnul küll ei kordu, kuid märke uue krahhini viivast on turul küll.