Müügile tuli uus iPhone 4S

Maarja-Liis Mitri 14. oktoober 2011, 18:51

Täna tuli müügile Apple’i nutitelefoni uusim mudel iPhone 4S. Maailma suurlinnades seisid järjekorras tuhanded inimesed, et soetada endale Steve Jobsi viimane vidin.

Eelkauplemisel tõusis Apple’i aktsia ligi 2 protsenti, kui Sydney, Tokyo, Londoni, Pariisi ja Müncheni tänavatel moodustusid hiiglaslikud järjekorrad ostjatest, kes soovisid olla nutitelefoni esimeste omanike hulgas, ja seda vaatamata varasemale kriitikale mudeli disaini ja tarkvara vigade osas.

„Ma olen fänn, suur fänn. Soovin midagi, mis meenutaks mulle Steve Jobsi,” ütles üks järjekorras seisjatest. 

Telefon, mis toodi avalikkuse ette, vaid päev enne Jobsi surma, valmistas paljudele esialgu suure pettumuse, sest nägi välja täpselt samasugune nagu viimane iPhone’i mudel. Sellele vaatamata jõudis eeltellimuste arv juba esimesel päeval rekordini. Tarkvarauuendustest tekitas suurt huvi häälkäsklussüsteem Siri, mille abil on võimalik nii sõnumeid saata kui ka seadistada näiteks äratuskella.

Apple’i uus tegevjuht Jim Cook loodab oma meeskonnaga, et iPhone 4S aitab ettevõttel säilitada edu üha tihenevas konkurentsis Samsung Electronicsiga, mis loodab kolmandas kvartalis tõusta Apple’i asemel maailmas enim nutitelefone müünud ettevõtteks. 

Täna Apple iPhone'i esmaseid müüginumbreid ei avalikusta, kuid esimese          24 tunniga sai telefon üle miljoni eeltellimuse, mis ületas varasema iPhone 4 tulemust rohkem kui 400 000 võrra.

Kell 11:43 idaranniku aja järgi oli Apple’i aktsia tõusnud 1,84%, andes aktsia hinnaks 416 dollarit. Septembris jõudis firma aktsia päevasiseselt kõigi aegade rekordtasemele, mis oli 422,86 dollarit.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
14. October 2011, 18:51
Otsi:

Ava täpsem otsing