• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Müügile tuli uus iPhone 4S

  Täna tuli müügile Apple’i nutitelefoni uusim mudel iPhone 4S. Maailma suurlinnades seisid järjekorras tuhanded inimesed, et soetada endale Steve Jobsi viimane vidin.

  Eelkauplemisel tõusis Apple’i aktsia ligi 2 protsenti, kui Sydney, Tokyo, Londoni, Pariisi ja Müncheni tänavatel moodustusid hiiglaslikud järjekorrad ostjatest, kes soovisid olla nutitelefoni esimeste omanike hulgas, ja seda vaatamata varasemale kriitikale mudeli disaini ja tarkvara vigade osas.
  „Ma olen fänn, suur fänn. Soovin midagi, mis meenutaks mulle Steve Jobsi,” ütles üks järjekorras seisjatest. 
  Telefon, mis toodi avalikkuse ette, vaid päev enne Jobsi surma, valmistas paljudele esialgu suure pettumuse, sest nägi välja täpselt samasugune nagu viimane iPhone’i mudel. Sellele vaatamata jõudis eeltellimuste arv juba esimesel päeval rekordini. Tarkvarauuendustest tekitas suurt huvi häälkäsklussüsteem Siri, mille abil on võimalik nii sõnumeid saata kui ka seadistada näiteks äratuskella.
  Apple’i uus tegevjuht Jim Cook loodab oma meeskonnaga, et iPhone 4S aitab ettevõttel säilitada edu üha tihenevas konkurentsis Samsung Electronicsiga, mis loodab kolmandas kvartalis tõusta Apple’i asemel maailmas enim nutitelefone müünud ettevõtteks. 
  Täna Apple iPhone'i esmaseid müüginumbreid ei avalikusta, kuid esimese          24 tunniga sai telefon üle miljoni eeltellimuse, mis ületas varasema iPhone 4 tulemust rohkem kui 400 000 võrra.
  Kell 11:43 idaranniku aja järgi oli Apple’i aktsia tõusnud 1,84%, andes aktsia hinnaks 416 dollarit. Septembris jõudis firma aktsia päevasiseselt kõigi aegade rekordtasemele, mis oli 422,86 dollarit.
  Autor: Maarja-Liis Mitri
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Ain Kivisaar: eksklusiivse kinnisvara kese kolib lähiaastatel Tallinna Manhattanile
Tallinna kinnisvaraturul käib sügisele omaselt vilgas tegevus kõigis segmentides. Huvi püsib jätkuvalt kõrge ka eksklusiivsete elamispindade vastu ning võib prognoosida, et lähiaastate luksuskinnisvara keskmeks saavad lisaks jätkuvalt populaarsele mereäärele ka südalinna kõrghooned, kirjutab Metro Capitali tegevjuht Ain Kivisaar.
Tallinna kinnisvaraturul käib sügisele omaselt vilgas tegevus kõigis segmentides. Huvi püsib jätkuvalt kõrge ka eksklusiivsete elamispindade vastu ning võib prognoosida, et lähiaastate luksuskinnisvara keskmeks saavad lisaks jätkuvalt populaarsele mereäärele ka südalinna kõrghooned, kirjutab Metro Capitali tegevjuht Ain Kivisaar.
USA majanduskasv aeglustus ootamatult
Kaubandusministeerium avaldas kolmapäeval kolmanda kvartali esialgsed majanduskasvu tulemused, mida pärssisid Covidi nakatumiste tõus ja jätkuvad tarneahela probleemid, vahendab Reuters.
Kaubandusministeerium avaldas kolmapäeval kolmanda kvartali esialgsed majanduskasvu tulemused, mida pärssisid Covidi nakatumiste tõus ja jätkuvad tarneahela probleemid, vahendab Reuters.
Esimesel koroonaaastal kasvasid tervishoiukulud Eestis 167 miljoni euro võrra
Möödunud aasta algul puhkenud pandeemia mõju tervishoiule iseloomustavad ühelt poolt suurenenud erakorralised kulud, teisalt seiskunud plaaniline ravi. Seega jäid raviteenuste kulud erakorralise olukorra perioodil võrreldes eelneva aastaga väiksemaks.
Möödunud aasta algul puhkenud pandeemia mõju tervishoiule iseloomustavad ühelt poolt suurenenud erakorralised kulud, teisalt seiskunud plaaniline ravi. Seega jäid raviteenuste kulud erakorralise olukorra perioodil võrreldes eelneva aastaga väiksemaks.
Raadiohommikus: verivärsked tulemused börsilt ja tipptegijate äriplaanid
Neljapäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis vahendame kuulajatele värskeid börsifirmade kolmanda kvartali tulemusi. Neljapäeval teatavad need Arco Vara, Tallink ja EfTEN.
Neljapäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis vahendame kuulajatele värskeid börsifirmade kolmanda kvartali tulemusi. Neljapäeval teatavad need Arco Vara, Tallink ja EfTEN.