Koit Brinkmann • 17. oktoober 2011 kell 15:00

Kohtutäiturite koolitusreis oli maksuametis teemaks

Kohtutäiturite ja pankrotihaldurite koja esindajate tänasel kohtumise maksuametnikega räägiti muuhulgas kohtutäiturite koolitusreisidest ning nende õigest deklareerimisest.

Maksu- ja tolliameti avalike suhete juhi Anne Osveti sõnul puudutasid ligi kahetunnise kohtumise teemad töökorralduslikke küsimusi, mis on seotud ühe valitsuse määruse rakendamisega, pankrotimenetluste järelevalvet ja lõpetamata menetlusi ning maksu- ja tolliameti andmekogu kasutamist kohtutäiturite poolt.

„Juttu oli ka koolitusreiside korraldamisest ja nende aruandluse õigest kajastamisest, aga ka kohtutäiturite kui eeskujuks olevate inimeste endi maksuvõlgadest,“ lisas Osvet.

Kohtumise algatus tuli kohtutäiturite ja pankrotihaldurite kojalt.

Äripäev kirjutas septembri lõpus, kuidas kohtutäiturid käisid Lõuna-Prantsusmaal puhkamas. Täiturite sõnul oli aga tegemist koolitusreisiga, mille maksumus kas osaliselt või täielikult deklareeritakse ettevõtlusega seotud kuluna. Sarnaseid reise on ühiselt korraldatud juba mitu aastat.

Hetkel kuum