Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kadak pole MTAga ühel meelel

  Maksu- ja tolliameti (MTA) hinnangul on kohtutäiturid süsteemselt petnud riiki. Kohtutäiturite ja pankrotihaldurite koja aseesimehe Mati Kadaku sõnul annab igat asja erinevalt tõlgendada ning tegu ei olnud kindlasti petmisega.

  Maksuamet avaldas täna aumärgi saajad ning tõstis esile Äripäeva artiklid kütuseturul toimuvatest pettuseskeemidest, samuti kohtutäiturite tegevuse kohta maksuarvestuse süsteemse petmise ja võlgade tasumise kahepalgelisuse paljastamisel ning kullaäris toimuvate pettuste kajastamisel.
  "Mida tähendab maksuarvestuse süsteemne petmine," küsis Kadak ning lisas, et ta ei tahaks kuidagi kommenteerida ega anda hinnangut riigiasutuse avaldusele. "Iga riigiasutus ise otsustab, kellele ta oma aumärgid annab, selles osas ei tahaks küll kommentaari anda," sõnas ta.
  Äripäev kirjutas septembris kohtutäiturite kavalast trikist, kuidas kohtutäiturid tegelevad maksupettusega, vormistades oma soojamaareisid koolitusreisiks. Küsimusele, mis moodi täiturid kavatsevad oma mainet kaitsta pärast sellist maksuameti avaldust, vastas Kadak, et nad teevad oma tööd korralikult.
  Kadaku sõnul on kohtutäituritel aega homseni teha parandusi deklareerimisel. "Ma praegu ei oska öelda, kui palju ja kas keegi on teinud. Ilmselt võib-olla on, sest mõnes mõttes on see tõlgendamise küsimus. Kui me saime maksuametilt korralikud selgitused ja vastavalt nende selgitustele ja arusaamadele tehakse korrektuure," lausus ta.
  Küsimusele, kas ta pole nõus maksuametiga, et tegu oli kohtutäiturite poolt maksuarvestuse süsteemse petmisega, vastas Kadak, et tegu pole kindlasti petmisega.
  Tuleviku suhtes sõnas Kadak, et nad püüavad, et selliseid "pettusi" poleks. "Teeme koolitusi, et täita korralikult maksuseadusi. Igat asja annab erinevalt tõlgendada ja üritame nendest tõlgendustest jõuda maksuametiga ühisele meelele," kommenteeris Kadak.
  Maksu- ja tolliamet tähistab täna 93. aastapäeva ja andis üle aumärgid. II klassi aumärgi pälvis ajaleht Äripäev olulise panuse eest suurte ja süsteemsete pettuste päevavalgele toomisel, aidates nii kaasa õiguskuulekuse suurendamisele.
   
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Kakskeelse Eesti visa, aga pöördumatu lõpp
Eestis on, sarnaselt teiste riikidega, vähemalt Ida-Euroopas, aset leidmas ajalooline mentaalne nihe, mis puudutab suhtumist vene keelde ja Russki Miri laiemalt, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Eestis on, sarnaselt teiste riikidega, vähemalt Ida-Euroopas, aset leidmas ajalooline mentaalne nihe, mis puudutab suhtumist vene keelde ja Russki Miri laiemalt, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
USA Esindajatekoda annab heakskiidu 430 miljardi dollari suurusele kulutuste plaanile
USA Kongressi Esindajatekoda hääletab reede õhtul 430 miljardi dollarit maksva minema seaduse osas, mis võitleb kliimamuutusega ning vähendab retseptiravimite hindasid, nii et Demokraatliku partei esindajad näevad seda president Joe Bideni jaoks suure poliitilise võiduna enne novembris toimuvaid Kongressi vahevalimisi, kirjutab Reuters.
USA Kongressi Esindajatekoda hääletab reede õhtul 430 miljardi dollarit maksva minema seaduse osas, mis võitleb kliimamuutusega ning vähendab retseptiravimite hindasid, nii et Demokraatliku partei esindajad näevad seda president Joe Bideni jaoks suure poliitilise võiduna enne novembris toimuvaid Kongressi vahevalimisi, kirjutab Reuters.
Reaalajas börsiinfo
Jaanus Vihand: kui iseloomud ei klapi, siis koostööd ei tule
Mitu aastat Coop Eestit juhtinud, siis Margus Linnamäe kutsel Apollo Grupi etteotsa läinud ning sealt idufirmasse Eurora lahkunud Jaanus Vihand soovis enne A. Le Coqi juhi positsiooni vastu võtmist näha, kuidas ettevõtte nõukogu tasandil suhted on.
Mitu aastat Coop Eestit juhtinud, siis Margus Linnamäe kutsel Apollo Grupi etteotsa läinud ning sealt idufirmasse Eurora lahkunud Jaanus Vihand soovis enne A. Le Coqi juhi positsiooni vastu võtmist näha, kuidas ettevõtte nõukogu tasandil suhted on.
Vene kodanike sisenemist Eestisse piiratakse juba tuleval nädalal
Eile kiitis valitsus heaks sanktsiooni, millega piiratakse Venemaa kodanikele Eesti viisade väljastamist. Nüüd on teada, et Vene kodanikud ei saa üle piiri alates 18. augustist.
Eile kiitis valitsus heaks sanktsiooni, millega piiratakse Venemaa kodanikele Eesti viisade väljastamist. Nüüd on teada, et Vene kodanikud ei saa üle piiri alates 18. augustist.
Eesti lahkub Kesk- ja Ida-Euroopa riikide ning Hiina koostööformaadist
Eesti otsustas edaspidi mitte osaleda Kesk- ja Ida-Euroopa riikide ning Hiina ehk 16+1 koostööformaadis, kirjutab välisministeerium pressiteates.
Eesti otsustas edaspidi mitte osaleda Kesk- ja Ida-Euroopa riikide ning Hiina ehk 16+1 koostööformaadis, kirjutab välisministeerium pressiteates.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.