Alyona Stadnik • 30. november 2011 kell 9:16

Täiturite juht: MTA väide kõlab jaburalt

Maksuameti hinnangul on kohtutäiturid süsteemselt petnud riiki. Kohtutäiturite ametikogu esimehe Janek Pooli arvates kõlab see lause jaburalt.

MTA andis täna Äripäevale aumärgi selle eest, et Äripäev on avaldanud artikleid kohtutäiturite poolse maksuarvestuse süsteemse petmise ja võlgade tasumise kahepalgelisuse kohta. "Olete te siis midagi paljastanud? Mina arvan, et te ei ole midagi paljastanud," lausus Pool.

Tema hinnangul kõlab see valesti, et Äripäev saab aumärgi, kuna paljastas maksuarvestuse süsteemse petmise ja kahepalgelisuse võlgade tasumisel. "Minu meelest ei ole maksuamet tänase seisuga ise ühtegi revisjoni selles küsimuses läbi viinud, kuidas nad juba nii julgelt auhindasid jagavad," imestas Pool.

Kohtutäiturite ametikogu esimees märkis, et täiturid ei peta süsteemselt ei maksuametit ega muid instantse. "Ma ei tea, kust nad on seda lause võtnud. See kõlab jaburalt," kommenteeris Pool maksuameti teadet.

Pooli kinnitusel räägivad nad maksuametiga, et teada saada, mida amet täpselt mõtleb. Pooli teada ei ole ühtegi juhtumit, kus kohtutäiturid oleksid teinud parandusi oma deklaratsioonis.

Äripäev kirjutas septembris kohtutäiturite kavalast trikist, kuidas kohtutäiturid tegelevad maksupettusega, vormistades oma soojamaareisid koolitusreisiks.

Hetkel kuum