S&P alandas 24 Itaalia panga reitingut

Maarja-Liis Mitri 18. oktoober 2011, 20:20

Reitinguagentuur Standard & Poor's kärpis teisipäeval 24 Itaalia panga ja finantsettevõtte reitingut, viidates pingetele finantsturgudel ja alanenud majanduskasvuootusele, kirjutas uudisteagentuur Reuters.

Otsus võeti vastu pärast seda, kui analüüsiti majanduskeskkonna halvenemisest tingitud potentsiaalseid tagajärgi Itaalia pankadele. S&P sõnul on Itaalia finantsettevõtete tegevuskeskkond muutunud nende jaoks tunduvalt ebasoodsamaks.

Reitinguagentuur usub, et Itaalia valitsuse võlakirjade kõrgem tulusus viib lähitulevikus pankade finantseerimiskulude tõusuni. Nii pankade kui ka ärisektori finantseerimiskulude kasv toob suure tõenäosusega aga kaasa krediidivõimaluste vähenemise ja majandustegevuse nõrgenemise. 

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
18. October 2011, 20:20
Otsi:

Ava täpsem otsing